Πριν καν φτάσει στο Βερολίνο: Ο Ερντογάν δεν είναι νόμιμος πολιτικός εταίρος της Γερμανίας, λέει ο Πρόεδρος του Εβραϊκού Συμβουλίου

FILE PHOTO: An Israeli flag flutters between a German and an EU flag before a minute of silence for the Israeli victims of the deadly attacks by the Palestinian militant group Hamas, during a debate at the German parliament Bundestag in Berlin, Germany, 11 October 2023. EPA/HANNIBAL HANSCHKE




Ο πρόεδρος του Γερμανικού Κεντρικού Εβραϊκού Συμβουλίου Γιόζεφ Σούστερ δεν θεωρεί τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν νόμιμο πολιτικό εταίρο για την Γερμανία.

“Οποιοσδήποτε που, όχι μόνο αρνείται το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ αλλά αντιτίθεται ενεργά σε αυτό, δεν θα πρέπει να είναι εταίρος για την γερμανική πολιτική”, δήλωσε ο ίδιος στον δημοσιογραφικό όμιλο RND ενόψει της προγραμματισμένης επίσκεψης του Ερντογάν στο Βερολίνο την Παρασκευή.

  • “Η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί από τον ομοσπονδιακό καγκελάριο για να καταστεί πολύ σαφές στον Ερντογάν ότι η πιστοποίηση που δίνει στην τρομοκρατία της Χαμάς δεν θα γίνει δεκτή υπό οποιεσδήποτε συνθήκες”, δήλωσε ο Σούστερ.

Ο Ερντογάν, ο οποίος πρόσφατα αμφισβήτησε την νομιμότητα του Ισραήλ, αναμένεται να επισκεφθεί το Βερολίνο την Παρασκευή.

Ο Τούρκος ηγέτης εξέφρασε την ισχυρή του στήριξη προς την Χαμάς χαρακτηρίζοντάς την απελευθερωτικό κίνημα, ενώ αντιθέτως το Ισραήλ, “τρομοκρατικό κράτος”.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς προσκάλεσε τον Τούρκο ηγέτη μετά την επανεκλογή του τον Μάιο.

Ο Ερντογάν αναμένεται να συναντηθεί και με τον Γερμανό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ.

Ο Σολτς έχει ήδη πει ότι σκοπεύει να αναφερθεί στις διαφορετικές θέσεις της Γερμανίας και της Τουρκίας σχετικά με τον πόλεμο στη Γάζα.

Με πληροφορίες από dpa μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Βερολίνο, Germany

Νέα ακραία επίθεση Ερντογάν: Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος με πυρηνικά και ο Νετανιάχου «ξοφλημένος»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: