Μεταξύ μάρκετινγκ, παράδοσης και «τρέλας»: Πίτσα με φίδια πουλά η Pizza Hut στο Χονγκ Κονγκ

Πίτσες άνευ φιδιών… Photo by Narda Yescas via Pexels




Η γνωστή αμερικανική εταιρεία Pizza Hut συνεργάστηκε με ένα παραδοσιακό εστιατόριο του Χονγκ Κονγκ για να προσαρμόσει ένα παραδοσιακό πιάτο του με φίδια σε… πίτσα με φίδια.

Το …γεύμα συνδυάζει ψιλοκομμένο κρέας φιδιού, μαύρα μανιτάρια και κινέζικο αποξηραμένο ζαμπόν – όλα απαραίτητα συστατικά του αυθεντικού φαγητού φιδιού αλλά και τμήμα μιας πολιτικής μάρκετινγκ για να δημιουργηθεί ντόρος στο διαδίκτυο.

Πελάτες στο Χονγκ Κονγκ στη νότια Κίνα «απολαμβάνουν» πάντως εδώ και καιρό το «στιφάδο φιδιού», ειδικά τους πιο κρύους μήνες.

Σύμφωνα με ένα ρητό στην τοπική καντονέζικη διάλεκτο, η καλύτερη στιγμή για να φάει κανείς φίδι είναι «όταν αρχίζει να φυσάει ο φθινοπωρινός άνεμος», όταν δηλαδη τα ερπετά προετοιμάζονται για τη χειμερία νάρκη.

 

Πολλοί πιστεύουν ότι το κρέας του φιδιού έχει φαρμακευτικές ιδιότητες, βελτιώνοντας τις δερματικές παθήσεις και ότι ζεσταίνει το σώμα.

Γαστρονομική κουλτούρα βασισμένη στα φίδια απαντάται και σε άλλα μέρη της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπως το Βιετνάμ και η Ταϊλάνδη, όπου τα φίδια συνήθως εκτρέφονται για κατανάλωση.

«Σε συνδυασμό με τυρί και κοτόπουλο κομμένο σε κύβους, το κρέας του φιδιού γίνεται πιο πλούσιο σε γεύση», ανακοίνωσε η Pizza Hut Hong Kong λίγο πριν το πιάτο κυκλοφορήσει (την περασμένη εβδομάδα), προσθέτοντας ότι το «θρεπτικό» κρέας «μπορεί να ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος» – κάτι διαδεδομένο πίστη στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

 

Η αμερικανική αλυσίδα συνεργάστηκε για την παρασκευή της πίτσας με το Ser Wong Fun ένα εστιατόριο που ούτως ή άλλως σέρβιρε εδέσματα με φίδια στο κεντρικό Χονγκ Κονγκ από το 1895 που λειτουργεί.

Το CNN δοκίμασε την πίτσα και βρήκε την υφή του φιδιού παρόμοια με το ξηρό κοτόπουλο.

Υπάρχουν βεβαίως και αυτί που διαφωνούν: Η Mabel Sieh, κάτοικος Χονγκ Κονγκ δηλώνει στο αμερικανικό μέσο:  «Νομίζω ότι είναι τρομακτικό. Τα φίδια δεν είναι τροφή σε πολλούς πολιτισμούς, ειδικά στη Δύση».

Αντιθέτως, η Rachel Wong από το Χονγκ Κονγκ,  λάτρης της σούπας φιδιού από τότε που δοκίμασε το πρώτο της μπολ όταν ήταν παιδί, είναι ενθουσιασμένη με το νέο στοιχείο στο μενού.

«Η υφή μοιάζει λίγο με κοτόπουλο και έχει γεύση ψαριού και άλλων ειδών θαλασσινών. Λατρεύω λοιπόν να το έχω ως γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη κατά τη διάρκεια του χειμώνα».

Καλή της όρεξη.

Με πληροφορίες από CNN

Ο Πάτρικ Ντέμπσι του Grey’s Anatomy είναι ο πιο σέξι άνδρας για το 2023 σύμφωνα με το People: Επιτέλους, λέει ο ίδιος [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: