«Περιμένω το τηλεφώνημα»: Δραματικές ώρες για τους συγγενείς των ομήρων της Χαμάς εν αναμονή της συμφωνίας

Συγγενείς απαχθέντων έκαναν την Τρίτη ακόμη μία διαμαρτυρία ζητώντας την απελευθέρωση των αγαπημένων τους έξω από στρατιωτική βάση στο Τελ Αβίβ EPA/ABIR SULTAN




Ώρες αγωνίας περνούν οι συγγενείς των ομήρων της Χαμάς, αναμένοντας την οριστικοποίηση της συμφωνίας για την απελευθέρωση των απαχθέντων.

Η Καμέλια Χότερ -της οποίας η εγγονή βρίσκεται από τις 7 Οκτωβρίου στα χέρια της Χαμάς – δήλωσε την Τρίτη στο BBC ότι προσπαθεί να μη δείχνει υπερβάλλοντα ενθουσιασμό.

«Προσπαθώ να μην παρακολουθώ [τις αναφορές για συμφωνία] και να μην βασίζομαι σε αυτές για να μην τρέφω ελπίδες που θα χαθούν στη συνέχεια. Το μόνο που περιμένω είναι το τηλεφώνημα από την κόρη μου, Ρέουμα, που θα πει: «Η Γκάλι γυρνά πίσω». Και τότε θα μάθω ότι πραγματικά τελείωσε και μπορώ να αναπνεύσω με ανακούφιση και να πω ότι αυτό ήταν, τελείωσε».

Την ίδια στιγμή, σε μια αγρυπνία στο Τελ Αβίβ, ένας άνδρας δηλώνει ότι δεν θα εγκαταλείψει τις ελπίδες του για τον συγγενή του, Μάταν Εσέτ.

«Νομίζω ότι το μόνο πράγμα που θα μπορούσα να ονομάσω δικαιοσύνη είναι να τους φέρους όλους πίσω. Όμως, καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο και ελπίζω ότι αυτή η συμφωνία θα μας βοηθήσει να τους φέρουμε όλους πίσω στα σπίτια τους, και είμαι πραγματικά αισιόδοξος ότι θα επιστρέψουν σύντομα. Δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε και θα σταθούμε εδώ και θα μιλήσουμε με όλους και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε μέχρι να επιστρέψει στο σπίτι».

Την ίδια ώρα, η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του Ιραήλ για την οριστικοποίηση της συμφωνία για την απελευθέρωση των αμάχων βρισκόταν σε εξέλιξη.

Η Χαμάς και το Ισραήλ βρίσκονται κοντά στην κατάληξη μιας συμφωνίας που θα περιλαμβάνει την απελευθέρωση 50 ομήρων, κυρίως γυναικών και παιδιών, με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση 150 Παλαιστινίων κρατουμένων καθώς και μια παύση των εχθροπραξιών για τέσσερις ή πέντε ημέρες.

Παιχνίδια με τους ομήρους από την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ: Aνακοίνωσε το θάνατο κρατούμενης που επρόκειτο να απελευθερώσει

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: