«Παράθυρο» λίγων ωρών στους αμάχους Παλαιστινίους να εκκενώσουν τη Γάζα δίνει ο ισραηλινός στρατός

Πυκνός καπνός μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό στην συνοικία Ταλ αλ Χάουα στη Γάζα. EPA/MOHAMMED SABER




Ο ισραηλινός στρατός έδωσε και πάλι σήμερα, Κυριακή, στους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας ‘παράθυρο’ λίγων ωρών για να φύγουν προς το νότιο τμήμα του παράκτιου θύλακα.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν ότι θα επιτρέψουν τη μετακίνηση σε δρόμο με κατεύθυνση τον νότο από τις 10 πμ έως τις 2 μμ (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), έγραψε αργά χθες εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στην πλατφόρμα Χ. Ο στρατός δημοσίευσε επίσης χάρτη που δείχνει τη δίοδο αυτή.

  • Η ανάρτηση, στα αραβικά, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «εάν νοιάζεστε για τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας, κατευθυνθείτε προς τα νότια σύμφωνα με τις οδηγίες μας».

Ο ισραηλινός στρατός έχει κατ’ επανάληψη καλέσει τους κατοίκους στο βόρειο τμήμα να μετακινηθούν προς τις νότιες περιοχές του θύλακα. Σύμφωνα με τον στρατό, τουλάχιστον 700.000 άνθρωποι το έχουν ήδη κάνει.

Παράλληλα, καθώς συνεχίζει τα πλήγματα στη Γάζα, ο στρατός του Ισραήλ επισημαίνει ότι πλέον ακόμη και περιοχές με νοσοκομεία θεωρούνται “πολεμικές ζώνες” καθώς εκεί – και κυρίως κάτω από αυτά τα κτίρια και μέσα στα τούνελ – βρίσκονται τα διοικητικά κέντρα της Χαμάς.

Συγκρούσεις στη Δυτική Όχθη

Ισραηλινές δυνάμεις και Παλαιστίνιοι ένοπλοι συγκρούστηκαν στη Τζενίν, στη Ναμπλούς και στο Τουλκάρμ, καθώς και σε άλλες τοποθεσίες σε ολόκληρη τη Δυτική Όχθη το βράδυ του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με παλαιστινιακές αναφορές.

Στη Ναμπλούς, τρεις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν εν μέσω συγκρούσεων κατά τη διάρκεια επιδρομής των ισραηλινών δυνάμεων.

Στη Τζενίν, ένας Παλαιστίνιος τραυματίστηκε και τουλάχιστον ένας άλλος συνελήφθη κατά τη διάρκεια επιδρομής στην πόλη.

 

 

Με πληροφορίες από dpa/Reuters/Jerusalem Post

 

 

Άνευ προηγουμένου συνεχιζόμενη αιματοχυσία: Νέα ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Μαγκάζι στη Λωρίδα της Γάζας, τουλάχιστον 51 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: