Άνευ προηγουμένου συνεχιζόμενη αιματοχυσία: Νέα ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Μαγκάζι στη Λωρίδα της Γάζας, τουλάχιστον 51 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

epa10958618 Israeli army flares illuminate the sky over Al Shatea refugee camp during an exchange of fire between the Israeli army and militants of the Ezz Al-Din Al Qassam militia, the military wing of the Hamas movement, in the northern Gaza Strip, 04 November 2023. EPA, MOHAMMED SABER




Τουλάχιστον 51 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή το βράδυ του Σαββάτου στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Μαγκάζι στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Μεταξύ των θυμάτων είναι πολλές γυναίκες και παιδιά, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera επικαλούμενο νοσοκομειακές πηγές.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση από την πλευρά των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) σχετικά με το συγκεκριμένο πλήγμα.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι περισσότεροι από 60 όμηροι αγνοούνται εξαιτίας των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη Γάζα.

Ο Αμπού Ουμπάιντα, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Ιζελντίν αλ-Κάσαμ, είπε επίσης στον λογαριασμό της Χαμάς στο Telegram ότι 23 πτώματα Ισραηλινών ομήρων είναι παγιδευμένα κάτω από τα ερείπια.

“Φαίνεται ότι δεν θα μπορέσουμε ποτέ να τα προσεγγίσουμε λόγω της συνεχιζόμενης βίαιης επίθεσης των κατοχικών δυνάμεων κατά της Γάζας”, δήλωσε.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει αμέσως τη δήλωση.

  • Αναστέλλεται η απομάκρυνση ξένων πολιτών και αυτών με διπλή υπηκοότητα προς την Αίγυπτο

Η κυβέρνηση της Χαμάς ανέστειλε την απομάκρυνση των ξένων πολιτών και αυτών με διπλή υπηκοότητα προς την Αίγυπτο λόγω της άρνησης του Ισραήλ να αφήσει τους τραυματίες Παλαιστίνιους να φύγουν για τα αιγυπτιακά νοσοκομεία, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της υπηρεσίας διαχείρισης των σημείων διέλευσης.

“Κανένας κάτοχος ξένου διαβατηρίου δεν θα μπορεί να φύγει από τη Λωρίδα της Γάζας προτού οι τραυματίες που πρέπει να διακομισθούν από νοσοκομεία στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας μπορέσουν να μεταφερθούν προς τον τερματικό σταθμό της Ράφα”, σημείο διέλευσης μεταξύ του παλαιστινιακού θύλακα και της Αιγύπτου, δήλωσε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

  • Το Ισραήλ θα “βρει”τον ηγέτη της Χαμάς στη Γάζα και θα τον “εξοντώσει”, δηλώνει ο υπουργός Άμυνας

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ θα “βρει” και θα “εξοντώσει”τον ηγέτη της παλαιστινιακής Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας Γιαχία Σινουάρ.

“Θα βρούμε τον Σινουάρ και θα τον εξοντώσουμε”, δήλωσε ο Γκάλαντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τελ-Αβίβ.

“Αυτό το Σαμπάτ (Σάββατο) δώσαμε δύσκολες μάχες στο εσωτερικό της Λωρίδας της Γάζας. Ολοκληρώσαμε την περικύκλωση (της πόλης της Γάζας) και οι δυνάμεις μας επιχειρούν από τον νότο και τον βορρά”, τόνισε.

“Και για να το κάνουμε αυτό μπήκαμε σε κατοικημένες περιοχές”, ανακοίνωσε.

Ο ισραηλινός στρατός άρχισε τη χερσαία επιχείρησή του στο παλαιστινιακό έδαφος την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου.

Τουλάχιστον 29 Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από τότε, σύμφωνα με τον στρατό.

Από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, τουλάχιστον 1.400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην ισραηλινή πλευρά, στην πλειονότητά τους άμαχοι που σκοτώθηκαν την ίδια ημέρα της πρωτοφανούς μεγέθους επίθεσης της Χαμάς.

Σε αντίποινα, το Ισραήλ κήρυξε πόλεμο για να “εξολοθρεύσει” τη Χαμάς, σφυροκοπώντας ακατάπαυστα τη Λωρίδα της Γάζας, η οποία διοικείται από το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Από τα πλήγματα αυτά έχουν σκοτωθεί σχεδόν 9.500 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός κατηγόρησε στις 27 Οκτωβρίου τη Χαμάς ότι “διεξάγει πόλεμο από νοσοκομεία” της Λωρίδας της Γάζας, κάτι που το ισλαμιστικό κίνημα διέψευσε κατηγορηματικά.

ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΞΕΛΙΞΗ:
Ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου, ο στρατηγός Χέρτζι Χαλεβί, μετέβη σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας για μια επίσκεψη στα στρατεύματα, την πρώτη από την έναρξη του πολέμου κατά της Χαμάς, η οποία ασκεί την εξουσία στο μικρό παλαιστινιακό έδαφος.

“Ναι, ήταν στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα”, είπε εκπρόσωπος του στρατού στο Γαλλικό Πρακτορείο, μετά τη μετάδοση στιγμιότυπων από τη δημόσια ισραηλινή τηλεόραση.

(Με πληροφορίες από Al Jazeera)
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters – Γάζα, Palestine
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters – Κάιρο, Egypt
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP – Τελ Αβίβ, Israel

Ελπίδες από Μπάιντεν για «ανθρωπιστική παύση» στις μάχες Ισραήλ- Χαμάς: Για «πρόοδο» μιλά ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: