Ορθότατη, εθνική θέση από τον Στέφανο Κασσελάκη: Απαράδεκτη η απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού για ακύρωση της συνάντησης με τον κ. Μητσοτάκη

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Χωρίς περιστροφές και έμμεση ή «χαιρέκακη» κριτική, -οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε αυτό- ο Στέφανος Κασσελάκης τοποθετήθηκε στο μείζον διπλωματικό θέμα που προέκυψε με την ακύρωση εκ μέρους του Ρίσι Σούνακ, της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τις (πάγιες) θέσεις του Ελληνα πρωθυπουργού και της χώρας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

«Είναι απαράδεκτη η απόφαση του Βρετανού Πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη», σημειώνει με ανάρτηση του στο «Χ» ο Στέφανος Κασσελάκης.

Και προσθέτει: «Η υπόθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι ζήτημα που υπερβαίνει το πρόσωπο του εκάστοτε Έλληνα Πρωθυπουργού και τις κομματικές αντιπαραθέσεις. Είναι εθνική υπόθεση που αφορά την Ιστορία ενός ολόκληρου λαού. Και ηθικό ζήτημα που αφορά την ξεδιάντροπη κλοπή πολιτισμικού πλούτου από τον φυσικό του χώρο».

 

«Απαιτούμε, λοιπόν, σεβασμό από όλους στους θεσμούς και στα δίκαιά μας».

Βαρύ διπλωματικό επεισόδιο για τα Γλυπτά: Ο Σούνακ ακύρωσε την συνάντηση με τον Μητσοτάκη, έντονη ενόχληση εκφράζει ο Ελληνας πρωθυπουργός

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: