Νικητής στο ντέρμπι… ουραγών ο Αγιαξ στην πρώτη των Φαν’τ Σιπ και Μιχάλη Βαλκάνη (βοηθός): Συγκινεί η εξομολόγηση του πρώην ομοσπονδιακού προπονητή

Ajax interim coach John van’t Schip reacts before the Dutch Eredivisie match between Ajax Amsterdam and FC Volendam at the Johan Cruijff ArenA in Amsterdam, Netherlands, 02 November 2023. EPA/Olaf Kraak




Ποιος το περίμενε ότι στις αρχές Νοεμβρίου, ο Άγιαξ θα παίζει ντέρμπι ουραγών στην Ολλανδία…

Ο αντίπαλος της ΑΕΚ στο Europa League κατάφερε να πάρει βαθιά βαθμολογική «ανάσα» επικρατώντας 2-0 της Φόλενταμ στο Άμστερνταμ. Έτσι, συνδυάστηκε με επιτυχία του ντεμπούτο του Τζον Φαν’τ Σιπ στον πάγκο της ομάδας, με τον Μιχάλη Βαλκάνη σε ρόλο asisstant coach.

Το σκορ άνοιξε ο αρχηγός Στίβεν Μπέρχβαϊν στο 54ο λεπτό ενώ το 2-0 διαμόρφωσε ο Τσούπα Άκπομ στο 89΄.

Λίγες ώρες πρίν από την πρεμιέρα του ο νέος προπονητής του Άγιαξ, έδωσε συνέντευξη στο κανάλι της ολλανδικής ομάδας, αποκαλύπτοντας πως η συγκεκριμένη «αποστολή» ήταν μία απ’ τις μεγάλες επιθυμίες της συζύγου του, η οποία «έφυγε» απ’ τη ζωή πριν από λίγες εβδομάδες.

«Η πρώτη συνάντηση με τη γυναίκα μου ήταν στον Άγιαξ. Το γεγονός ότι θα μπορούσα να επιστρέψω σε έναν ρόλο ως πιθανός προπονητής ήταν η διακαής επιθυμία της».

Αλλά πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσουν ότι παίζουν για τον Άγιαξ. Αυτό σημαίνει να τολμάς, να μην κρύβεσαι και να φέρεις πίσω το ποδόσφαιρο του Άγιαξ πιο γρήγορα. Αυτοί είναι οι πρώτοι στόχοι που εμείς ως τεχνικό επιτελείο πρέπει να μεταφέρουμε.

Ελπίζω και θα ήθελα να βοηθήσω τα παιδιά, αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Βλέπεις ότι περνάνε δύσκολα και αυτό είναι λογικό. Η προσδοκία σε έναν σύλλογο όπως ο Άγιαξ είναι να γίνεσαι πάντα πρωταθλητής. Είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε έναν δεσμό εμπιστοσύνης, να δουλέψουμε σκληρά στο γήπεδο και να είμαστε ξεκάθαροι».

Καλός κι ο Λιονέλ αλλά…: Καλύτερος νεοφερμένος ποδοσφαιριστής στο αμερικανικό πρωτάθλημα (MLS) ψηφίστηκε ο Γιακουμάκης αφήνοντας πίσω του τον Μέσι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: