Κεραυνοί Στάρμερ κατά Σούνακ για τα Γλυπτά μέσα στη Βουλή με δηλητηριώδες λογοπαίγνιο: Έχει χάσει τα λογικά του! Επιμένει ο Σούνακ στα περί αθέτησης της συμφωνίας

FILE PHOTO: British Labour party opposition leader Keir Starmer speaks during the Prime Minister’s Questions (PMQs) at the House of Commons in LondonEPA/UK PARLIAMENT/JESSICA TAYLOR HANDOUT — MANDATORY CREDIT: UK PARLIAMENT/JESSICA TAYLOR




Επιμένει ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, και μάλιστα από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων στα περί αθέτησης συμφωνίας από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, όσο αφορά στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής συνεδρίασης, ο ηγέτης των Εργατικών σερ Κιρ Στάρμερ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον Σούνακ, λέγοντας: «Αφήστε το Μουσείο, είναι ο Πρωθυπουργός που έχει χάσει τα λογικά του (his marbles). Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ήρθε στο Λονδίνο για να τον συναντήσει».

Και συνέχισε: [Είναι ο Πρωθυπουργός] μιας χώρας που είναι επίσης μέλος του ΝΑΤΟ, ένας οικονομικός σύμμαχος, μια από τους πιο σημαντικούς εταίρους μας στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Αλλά αντί να αξιοποιήσει αυτή τη συνάντηση για να συζητήσει αυτά τα σοβαρά θέματα, προσπάθησε να τον γελοιοποιήσει και ακύρωσε την τελευταία στιγμή. Γιατί τέτοια πολιτική μικρότητα, Πρωθυπουργέ;», ανέφερε.

Ο κ. Σούνακ απάντησε: «Ασφαλώς πάντοτε είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε σημαντικά θέματα ουσίας με τους συμμάχους μας, όπως η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης ή η ενίσχυση της ασφαλείας μας. Αλλά όταν ήταν ξεκάθαρο πως ο σκοπός μιας συνάντησης δεν ήταν να συζητήσουμε ουσιαστικά ζητήματα του μέλλοντος, αλλά αντίθετα να τραβήξει την προσοχή και να αναθερμανθούν θέματα του παρελθόντος, δεν ήταν αρμόζον… Αλλά επιπλέον όταν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις είχαν γίνει επ’ αυτού του θέματος προς αυτή τη χώρα και μετά αθετηθήκαν, ίσως να μοιάζει ξένο σε εκείνον (τον Στάρμερ), αλλά η άποψή μου είναι πως όταν οι άνθρωποι αναλαμβάνουν δεσμεύσεις θα πρέπει να τις κρατούν», ανέφερε.

Ως  γνωστό, η ελληνική κυβέρνηση διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί συμφωνίας να μη μιλήσει ο κ. Μητσοτάκης για το θέμα των Γλυπτών.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Αθ. Γκαβός

Βρετανικό Μουσείο μετά την αθλιότητα Σούνακ: «Οι συνομιλίες για τα Γλυπτά συνεχίζονται και είναι εποικοδομητικές» – Υπέρ μιας καλής συμφωνίας οι Εργατικοί

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: