Η καταγγελία για τους δύο …διεφθαρμένους πολιτικούς αρχηγούς έγινε αλλά, δυστυχώς, ο καταγγέλλων δεν έδωσε ποτέ τις αποδείξεις: Ήταν μπούρδα; Ή κάτι άλλο; (video)

Ο Αξιότιμος Κύριος Δήμαρχος της Πάφου, Φαίδων Φαίδωνος. Φωτογραφία από τη σελίδα του, Phedon Phedonos, στο Facebook




Ο αξιότιμος δημαρχος της Πάφου, είχε καταγγείλει πριν μερικά χρόνια ότι δύο πολιτικοί αρχηγοί της Κύπρου είναι διεφθαρμένοι. Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για φρικτή καταγγελία, η οποία συγκλόνισε τότε (27 Σεπτεμβρίου του 2017) το πολιτικό σκηνικό του νησιού.

Διαβάζοντας τα δημοσιεύματα της εποχής είδαμε ότι ο κ. Φαίδων Φαίδωνος προγραμμάτιζε μέχρι και συνέντευξη Τύπου για να “σουτάρει” τους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

Ήταν και αυτή μία από τις πολλές “βόμβες” του δημάρχου της Πάφου, που έσκασαν και πήγαν …άπατες; Ή, πιθανότατα, είχε τα στοιχεία και απλώς δεν είχε το θάρρος και την τόλμη να τα δημοσιοποιήσει; Μόνο ο ίδιος γνωρίζει…

Εμείς είμαστε εδώ να τον βοηθήσουμε και να δημοσιοποιήσουμε το “εκρηκτικό” υλικό, που όπως είπε τότε το κατέχει…

Βεβαίως, κάποιες άλλες καταγγελίες του εν λόγω πολιτικού άνδρα αποδείχθηκαν ορθές. Η αλήθεια να λέγεται. Αλλά, η συγκεκριμένη παραμένει βαριά και ασήκωτη, αλλά ανεπιβεβαίωτη πάνω από τον πολιτικό κόσμο του νησιού.

Κατάθεσε, τότε, για 4 σχεδόν ώρες στο Αρχηγείο της κυπριακής Αστυνομίας. Ο κ. Φαίδωνος έκανε λόγο για αδικήματα διαφθοράς και δωροδοκίας κατά την άσκηση των καθηκόντων ορισμένων προσώπων, διαβάζουμε στα δημοσιεύματα της εποχής.

Διαβάζουμε ότι “ο βοηθός υπεύθυνος του γραφείου τύπου της Αστυνομίας, Στέλιος Στυλιανού, ανέφερε ότι θα οριστεί ανακριτική ομάδα. Σημείωσε επίσης ότι ο Δήμαρχος Πάφου δεν έδωσε ονόματα και ότι τα πρόσωπα είναι από διάφορους χώρους”.

Από τότε το απόλυτο σκοτάδι. Ένας δήμαρχος μεγάλης πόλης, καταγγέλλει δύο Κύπριους πολιτικούς αρχηγούς και δεν τρέχει τίποτα. Δεν υπάρχουν εισαγγελείς στο νησί; Και αν υπάρχουν τι κάνουν; Τρέχουν πίσω από τους αδυνατους; Προφανώς…

Ποιοι ήταν οι πολιτικοί αρχηγοί; Ο ένας ήταν ο τότε Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ο οποίος έφτασε να δείχνει το εξοχικό του στα κυπριακά κανάλια για να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Δεν αποδείχθηκε τίποτα.

Ο άλλος δεν γνωρίζουμε ποιος είναι. Θα ήταν καλό να μας πει ο αξιότιμος δήμαρχος Φαίδωνος. Ή κάποιος άλλος που γνωρίζει.

Τότε ισχυρίστηκε ακόμα ότι τέσσερις πολιτικοί από τον ΔΗΣΥ, το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ, έλαβαν μίζες για το αντιπυραυλικό σύστημα ΤΟΡΜ-1. Εξαίρεσε τους τότε υπουργούς Άμυνας, Γιαννάκη Ομήρου και Σωκράτη Χάσικο.​

Ποιοι είναι αυτοί οι τέσσερις κ. Φαίδωνος; Στο νέο δικαστήριο που θα έχουμε θα κληθεί να αναφέρει ονόματα. Ο λαός πρέπει να γνωρίζει τους διεφθαρμένους.

Ο (τότε) Γενικός Γραμματέας του ΑΕΚΛ Άντρος Κυπριανού σε δηλώσεις του ανέφερε ότι οι καταγγελίες δεν τον αφορούν ενώ κάλεσε τον Δήμαρχο Πάφου να δώσει στοιχεία στην αστυνομία εάν κατέχει και να μην αφήνει σκιές και υπονοούμενα να αιωρούνται.

Ο (τότε) πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Αβέρωφ Νεοφύτου (και φίλος του εν λόγω δημάρχου, προσθέτω εγώ) ανέφερε ότι «θα πρέπει ο ίδιος ο καταγγέλλοντας να πει ποιους εννοεί αφήνοντας να νοηθεί ότι οι καταγγελίες δεν αφορούν τον ίδιο. «Θα λέμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες» διερωτήθηκε ο Αβέρως Νεωφύτου.

Από την πλευρά του, το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ) επίσης ανέφερε ότι οι καταγγελίες δεν αφορούν το Νικόλα Παπαδόπουλο ενώ ο πρόεδρος της σοσιαλιστικού κόμματος ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος ξεκαθάρισε ότι επίσης δεν τον αφορούν οι καταγγελίες.

Σε ανακοίνωση της η Συμμαχία πολιτών ζήτησε όπως ο Φαίδωνας Φαίδωνος δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των πολιτών αρχηγών που καταγγέλλει ενώ η Ελένη Θεοχάρους χαρακτήρισε «γενναίο|» τον Δήμαρχο Πάφου, ωστόσο σημείωσε πως θα πρέπει να ολοκληρώσει την καταγγελία.

Επίσης οι Οικολόγοι ανέφεραν ότι «όσα τις τελευταίες ημέρες καταγγέλλονται από τον Δήμαρχο Πάφου και αφορούν μεγάλο μέρος του φάσματος της οικονομικής και πολιτικής ζωής του τόπου, οφείλουν να διερευνηθούν από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές».

Ανάμεσα στις έωλες κατηγορίες που εκτόξευσε ο εν λόγω κύριος ήταν και η ανάρτηση του στο Facebook ότι κατείχα μετοχές του Mega Κύπρου. Πρόκειται για τεράστιο fake news και δεν είναι δικαιολογία ότι τον παρέσυρε συγκεκριμένος δημοσιογράφος του Πολίτη.

Μπορούσε να υποβάλει μία απλή ερώτηση στον Έφορο Εταιρειών. Δεν μπορεί να αφήνει τη γλώσσα του να πηγαίνει περίπατο. Εάν δεν κατεβάσει την ψευδέστατη ανάρτηση του, όπως συμφώνησε, θα βρεθούμε ξανά στα δικαστήρια…

Αυτά για σήμερα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ο δήμαρχος της Πάφου βιάστηκε: Δεν κέρδισε καμία δίκη εναντίον μου, καθώς για να αποσύρω την αγωγή μου εναντίον του για το καραμπινάτο ψέμα, που μοιράστηκε με τους φίλους του στο Facebook, έπρεπε να κατεβάσει την ανάρτηση του

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Ούτε σήμερα έχουμε σχόλιο για την κ. Αννίτα Δημητρίου. Αρχίζει να καταλαβαίνει τα μεγάλα λάθη της και προσέχει; Ή απλά ξαποσταίνει και ξανά προς τη …δόξα θα τραβήξει…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙΙ, και μία ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Πέρασε ακόμα μία εβδομάδα σιωπής από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας -προστέθηκε στις πολλές- για τη μείζονα υπόθεση εθνικής ασφάλειας της Κύπρου, που αφορά τα επεισόδια εναντίον μεταναστών και προσφύγων, στη Λεμεσό και τη Χλώρακα. Κακώς δεν απαντά και κακώς νομίζει ότι θα σιωπήσουμε. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια για αυτή τη βρώμικη υπόθεση, αφού δημιούργησαν τα επεισόδια ξένοι υπήκοοι, που βρίσκονταν σε εντεταλμένη υπηρεσία.

Όπως σημείωσα και την περασμένη Κυριακή, και με όλο το σεβασμό στον κ. Χριστοδουλίδη. Αλλά δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα:

Να μην δίνει στη δημοσιότητα τα πορίσματα για τα απαράδεκτα επεισόδια στη Χλώρακα της Πάφου και της Λεμεσού. Είμαστε πλέον βέβαιοι ότι καλύπτει κάποιους.

Ο δήμαρχος της Πάφου βιάστηκε: Δεν κέρδισε καμία δίκη εναντίον μου, καθώς για να αποσύρω την αγωγή μου εναντίον του για το καραμπινάτο ψέμα, που μοιράστηκε με τους φίλους του στο Facebook, έπρεπε να κατεβάσει την ανάρτηση του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: