Η Χεζμπολάχ θα διατηρήσει ενεργό το μέτωπο του Λιβάνου κατά του Ισραήλ κλιμακώνει την πίεση ο αρχηγός της οργάνωσης Νασράλα

Hezbollah supporters raise their hands as they listen to a speech by Hezbollah leader Hassan Nasrallah, shown on a large screen, on the occasion of Hezbollah’s annual ‘Martyrs’ Day’, in the southern suburb of Beirut, Lebanon, 11 November 2023. EPA/WAEL HAMZEH




Ο επικεφαλής της πανίσχυρης σιιτικής Χεζμπολάχ του Λιβάνου δήλωσε σήμερα ότι η ένοπλη οργάνωσή του χρησιμοποίησε νέου τύπου όπλα και έπληξε νέους στόχους στο Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες, δεσμευόμενος ότι το μέτωπο στα νότια εναντίον του «ορκισμένου εχθρού» του θα παραμείνει ενεργό.

Αυτή ήταν η δεύτερη ομιλία του Σάγεντ Χάσαν Νασράλα αφού ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, τον Οκτώβριο. Στο πρώτο διάγγελμά του, την περασμένη εβδομάδα, είπε ότι υπάρχει η πιθανότητα οι συγκρούσεις στο μέτωπο του Λιβάνου να μετατραπούν σε κανονικό πόλεμο.

Σήμερα ο Νασράλα είπε ότι «αναβαθμίστηκαν» οι επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ στο μέτωπο με το Ισραήλ. «Υπήρξε ποσοτική βελτίωση όσον αφορά τον αριθμό των επιχειρήσεων, το μέγεθος και τον αριθμό των στόχων αλλά και αύξηση του είδους των όπλων» ανέφερε σε αυτήν την ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση. Είπε ότι η Χεζμπολάχ χρησιμοποίησε έναν πύραυλο Μπουρκάν (ή «Ηφαίστειο»), που μπορεί να φέρει εκρηκτικό ωφέλιμο φορτίο μεταξύ 300-500 κιλών και επιβεβαίωσε ότι για πρώτη φορά η οργάνωση χρησιμοποίησε οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ο Νασράλα είπε ότι η οργάνωση έπληξε επίσης για πρώτη φορά, με πυραύλους Κατσιούσα, την πόλη Κιριάτ Σμόνα, στο βόρειο Ισραήλ, σε αντίποινα για τον θάνατο τριών κοριτσιών και της γιαγιάς τους, στις αρχές του μήνα.

«Αυτό το μέτωπο θα παραμείνει ενεργό», πρόσθεσε.

Η Χεζμπολάχ συγκρούεται με τις ισραηλινές δυνάμεις στα σύνορα από τις 8 Οκτωβρίου και τουλάχιστον 90 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 70 ήταν μαχητές της, έχουν σκοτωθεί. Από την ισραηλινή πλευρά έχουν σκοτωθεί έξι στρατιώτες και δύο άμαχοι. Η αντιπαράθεση αυτή επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο στη μεθόριο και η σιιτική οργάνωση πλήττει κυρίως στρατιωτικούς στόχους στο Ισραήλ.

Ο Νασράλα αποκάλυψε ότι στο εξής θα στέλνονται καθημερινά «αναγνωριστικοί δρόνοι» στο ισραηλινό έδαφος, ορισμένοι εκ των οποίων θα φτάνουν μέχρι τη Χάιφα, την Άκρα και το Σάφεντ στα βόρεια.

Mε πληροφορίες από Reuters AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φ.Γ.
Ελλάδα Αθήνα 

Άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα ζητούν οι ηγέτες του Αραβικού Συνδέσμου: Για ειρήνη μιλά και ο υποστηρικτής της Χαμάς, Ερντογάν- Πρώτη συνάντηση Ραϊσί και πρίγκιπα Σαλμάν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: