Η Χαμάς δηλώνει πανέτοιμη για ενδεχόμενη επανέναρξη του πολέμου με το Ισραήλ: Διέταξε τους πολεμιστές της να ετοιμαστούν για μάχη

epa11002777 Released Palestinian prisoners from the Ofer Israeli military prison are greeted by relatives as they arrive in Ramallah, West Bank, 30 November 2023. EPA, ALAA BADARNEH




Ο ένοπλος βραχίονας της Χαμάς κάλεσε τα μέλη του στη Λωρίδα της Γάζας να ετοιμαστούν για το ενδεχόμενο επανέναρξης του πολέμου με τον στρατό του Ισραήλ σε περίπτωση που η ανακωχή, η οποία τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή και η ισχύς της οποίας εκπνέει στις 07:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), δεν ανανεωθεί.

«Οι Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ καλούν τις ενεργές δυνάμεις τους να διατηρήσουν υψηλό επίπεδο ετοιμότητας για μάχη τις τελευταίες ώρες της ανακωχής», αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η ένοπλη πτέρυγα του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

Το κείμενο παροτρύνει τα μέλη της να παραμείνουν σε ετοιμότητα «εκτός αν εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση» της Χαμάς που «θα επιβεβαιώνει την παράταση» της ανακωχής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Λωρίδα της Γάζας, Palestine

Αφέθηκε ελεύθερος και Αμερικανός πολίτης: Επίσης υπήκοοι από την Ολλανδία, τη Γερμανία, τη Ρωσία και την Ταϊλάνδη, έναντι 30 Παλαιστινίων (γυναικών και παιδιών)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: