Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου στο δελτίο ειδήσεων του Action24 (video): Το πακέτο των προβλημάτων μεταξύ της Αμερικής και της Τουρκίας είναι τεράστιο, αλλά… (video)

Ο ανταποκριτής της Hellas Journal, του Action24 και του Omega Channel στο Λευκό Οίκο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μιχάλης Ιγνατίου με τον παρουσιαστή του δελτίου ειδήσεων, Βασίλη Τσεκούρα. Φωτογραφία Hellas Journal via Action24




Παραμένει δύσκολη η κατάσταση των σχέσεων της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά οι Αμερικανοί επιμένουν να κλείνουν τα μάτια στις αντιαμερικανικές ενέργειες των Τούρκων, με αποκορύφωμα τη στάση τους εναντίον του Ισραήλ και την υποστήριξη της Χαμάς.

Έτσι ξεκίνησε, ο Μιχάλης Ιγνατίου, διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ της ιστοσελίδας μας Hellas Journal, την ανταπόκριση του στα δελτία ειδήσεων του καναλιού Action24 και του Omega Channel της Κύπρου.

Ανέφερε σχετικά:

Ο Χακάν Φιντάν ζήτησε από τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν να τερματιστεί η σχέση της Ουάσιγκτον με τους Κούρδους της Συρίας, να παραδοθεί ο Ιμάμης Γκιουλέν στην τουρκική Δικαιοσύνη -εννοεί βεβαίως τη δικαιοσύνη του Ερντογάν- και να τερματιστούν οι κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για την αγορά του ρωσικού συστήματος S-400.

Με τα σημερινά δεδομένα όλες οι απαντήσεις που έλαβε ήταν αρνητικές για τα παραπάνω θέματα. Αλλά ήταν θετική η απάντηση του κ. Μπλίνκεν για την πώληση των αμερικανικών μαχητικών F-16 στην Τουρκία.

  • Είναι μία αγορά, όμως, που έχει κολλήσει στο αμερικανικό Κογκρέσο. Παρά την απουσία του γερουσιαστή Μενέντεζ από την προεδρία της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων, το θέμα της αγοράς των F-16 δεν έχει προχωρήσει ακόμα.

Οι όροι που έχουν τεθεί, και αφορούν και την τουρκική στάση έναντι της Ελλάδας, παραμένουν στο τραπέζι, ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής, ο γερουσιαστής Κάρντιν, σκέφτεται να θέσει ακόμα μία προϋπόθεση: το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ένα αίτημα που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, καθώς ο Ερντογάν το απορρίπτει χωρίς καμία συζήτηση. Σημειώνουμε ότι έχει απορρίψει και όλους τους άλλους όρους.

Ο Χακάν Φιντάν ζήτησε σήμερα την άνευ όρων παράδοση των μαχητικών F-16 σε μία κατάθεση στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση που περιείχε και προειδοποιήσει προς του Αμερικανούς.

Η Ουάσιγκτον έχει ακόμα ένα σοβαρό πρόβλημα με τους Τούρκους. Είναι οι στενές σχέσεις και με τους Ιρανούς, εκτός των Ρώσων. Η Άγκυρα προσπαθεί να πουλήσει εξυπηρέτηση στους Αμερικανούς, ότι τάχατες συνομιλεί με το Ιράν για να το φέρει δήθεν στο σωστό δρόμο.

Αν και μερικοί γραφειοκράτες αγοράζουν αυτό το έωλο επιχείρημα, η αλήθεια είναι ότι η Αμερική είναι σφόδρα ενοχλημένη με τις στενές σχέσεις του Ερντογάν με τους ηγέτες του Ιράν.

Ο πόλεμος του Ισραήλ με τη Χαμάς και η προσωπική υποστήριξη του Ερντογάν στην τρομοκρατική οργάνωση, ξύπνησε τα αντιτουρκικά αισθήματα του Εβραϊκού Λόμπι, το οποίο έχει δραστηριοποιηθεί αφάνταστα εναντίον της Τουρκίας.

Στο πλαίσιο αυτής της κινητοποίησης τέθηκε και το θέμα των F-16. Το Εβραϊκό Λόμπι τάσσεται εναντίον της πώλησης των μαχητικών στην Τουρκία.

Στο Λευκό Οίκο προβληματίζονται πλέον διότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν χορεύει σε ρυθμους προεδρικών εκλογών. Ήδη έχει χάσει τους μουσουλμάνους ψηφοφόρους του, όπως έχει χάσει την πλειοψηφία των Ελλήνων, των Κούρδων και των Αρμενίων, αν και οι τελευταίοι θα περιμένουν να δουν εάν καταδικάσει ξανά τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Όταν “φτερνίζονται” στην Washington Post, στην FT, τους NY Times και σε άλλα ξένα ΜΜΕ, στην Αθήνα …”αρρωσταίνουν”: Γιατί τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης πάνε από το κακό στο χειρότερο;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: