Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου στο Action24 (video): Επίκειται απελευθέρωση ομήρων, που κρατά παράνομα η Χαμάς, αλλά εάν δεν βγει η …χοντρή κυρία τίποτα δεν έχει τελειώσει!

Ο ανταποκριτής της Hellas Journal, του Action24 και του Omega Channel στο Λευκό Οίκο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μιχάλης Ιγνατίου με τον παρουσιαστή του δελτίου ειδήσεων, Βασίλη Τσεκούρα. Φωτογραφία Hellas Journal via Action24




Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Τρίτη το μεσημέρι ότι είναι «πολύ κοντά» η συμφωνία μεταξύ του Ισραήλ και της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς για τους ομήρους.

Φαίνεται ότι η συμφωνία εξασφαλίζει σταδιακά την απελευθέρωση των 240 ομήρων που κρατά παράνομα η Χαμάς.

Έτσι ξεκίνησε, ο Μιχάλης Ιγνατίου, διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ της ιστοσελίδας μας Hellas Journal, την ανταπόκριση του στα δελτία ειδήσεων του καναλιού Action24 και του Omega Channel της Κύπρου.

Ανέφερε σχετικά:

Σε εκδήλωση στο Λευκό Οίκο, πριν αναχωρήσει για τις διακοπές του, απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου. «Είμαστε πλέον πολύ κοντά», ήταν η απάντηση του.

Ο κ. Μπάιντεν συμμετείχε να μία συνάντηση στην αίθουσα Ρούσβελτ του Λευκού Οίκου. Εκεί τον πίεσαν οι δημοσιογράφοι, αλλά ήταν διστακτικός στην αρχή. Στη συνέχεια εξέφρασε την ελπίδα ότι οι όμηροι θα επιστρέψουν στα σπίτια τους πολύ σύντομα.

Πρόσθεσε ότι «είμαστε πολύ κοντά, πολύ κοντά», αλλά αρνήθηκε να μπει σε λεπτομέρειες. Στο σημείο αυτό σημείωσε ότι, «τίποτα δεν γίνεται, μέχρι να γίνει».

Στο τέλος, ο κ. Μπάιντεν όταν πιέστηκε από τους δημοσιογράφους για τους ομήρους είπε: «Θα υπάρχει πολύς χρόνος για να μιλήσουμε για τους ομήρους».

Παρά το γεγονός ότι αναχωρεί στις 5 το απόγευμα (ώρα Ουάσιγκτον) για τη Μασαχουσέτη, λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών, έχουν γίνουν οι κατάλληλες προετοιμασίες για την ανακοίνωση, εάν επιτευχθεί απόψε η συμφωνία.

Από χθες έδωσε τον τόνο ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, ο περίφημος Τζον Κέρμπι.

Είχε πει ότι:

«Βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ σε μια συμφωνία για τους ομήρους».

Όπως καταλαβαίνει ο καθένας αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων και της πιθανής συμφωνίας, αλλά μετά τη δήλωση του είχαν επιστρέψει οι ελπίδες για τους συγγενείς των ομήρων. Ομιλούμε για 240 ανθρώπους, ανάμεσα τους Αμερικανοί, Γάλλοι, υπήκοοι του Μπαγκλαντές και φυσικά πολλοί Ισραηλινοί.

Τη δήλωση του κ. Μπάιντεν ακολούθησε ενημέρωση από Αμερικανό αξιωματούχο, ο οποίος αποκάλυψε ότι έχει επιτευχθεί προκαταρκτική συμφωνία.

Για τη συμφωνία μεσολαβούν το Κατάρ, η Αίγυπτος και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Η συμφωνία αυτή φαίνεται πως είναι πολύπλοκη. Και θα υλοποιηθεί σε στάδια. Δηλαδή θα απελευθερώνονται οι όμηροι κατά διαστήματα, αφού το Ισραήλ αφήνει ελεύθερους από την πλευρά, μέλη της Χαμάς που έχουν χαρακτηριστεί τρομοκράτες.

Απαντώντας, λοιπόν, σε ερώτηση του πρακτορείου Ρόιτερς ο αξιωματούχος έδειξε βεβαιότητα ότι είναι κοντά η συμφωνία.

«Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά. Υπάρχει ακόμη πολλή εργασία που χρειάζεται να γίνει. Αλλά πιστεύουμε ότι είμαστε πολύ κοντά», τόνισε ο αξιωματούχος.

Σημειώνουμε ότι το πλήρες υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ συνεδριάζει τώρα για να συζητήσει τη συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων, αναφέρουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Η συνεδρίαση του κυβερνητικού συνασπισμού ακολουθεί τη συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Δεν διεξήχθη ψηφοφορία στις προηγούμενες συνεδριάσεις, ανέφερε το Channel 12 στο Ισραήλ.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ο αρχικατάσκοπος Φιντάν εκβιάζει στα ίσια τους Αμερικανούς: Βρίσκει και κάνει, βέβαια… Ο Μπλίνκεν επιμένει στον άκρατο φιλοτουρκισμό του, αλλά δεν προδίδει τους Κούρδους (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: