Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου στην Πρωινή Ζώνη [video]: Ο κ. Μπάιντεν θέλει επέκταση της εκεχειρίας, στέλνει υφυπουργό στην Άγκυρα με πολύ άσχημα μαντάτα…

Ο ανταποκριτής της Hellas Journal, του Action24 και του Omega Channel στο Λευκό Οίκο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μιχάλης Ιγνατίου με τους παρουσιαστές της Πρωινής Ζώνης, Γιώργο Κακούση και Αννα Λιβαθηνού. Φωτογραφία από το Action24.




Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν μίλησε χθες το βράδυ με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου για να συζητήσουν την κατάσταση στη Γάζα, και ειδικά την πιθανότητα επέκταση της εκεχειρίας, με στόχο να επιτευχθεί η απελευθέρωση όλων των ομήρων, ανάμεσα τους και Αμερικανοί.

Αυτό και άλλα θέματα, όπως η σημαντική επίσκεψη στην Άγκυρα του Αμερικανού υφυπουργού Οικονομικών για την Τρομοκρατία και τις Οικονομικές Πληροφορίες, Μπράιαν Νέλσον, συζήτησε ο Μιχάλης Ιγνατίου, διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ της ιστοσελίδας μας Hellas Journal, στην Πρωινή Ζώνη του καναλιού Action24, με την Άννα Λιβαθυνού και τον Γιώργο Κακούση.

Ο κ. Νέλσον, που αναγκάζεται να πάει για δεύτερη φορά στην τουρκική πρωτεύουσα, θα συναντηθεί με τους Τούρκους ομολόγους του για να συζητήσουν την παραβίαση των αμερικανικών κυερώσεων που αφορούν τη Ρωσία και την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς.

Κατά τη συνομιλία του με τον κ. Νετανιάχου, ο Πρόεδρος Μπάιντεν χαιρέτισε την απελευθέρωση και άλλων ομήρων από τη Χαμάς τις τελευταίες τρεις ημέρες, συμπεριλαμβανομένης μιας νεαρής Αμερικανίδας.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης την παύση των μαχών και την αύξηση της αναγκαίας πρόσθετης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ για τις άοκνες προσπάθειές του να βοηθήσει στη διαμεσολάβηση και την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας με τη Χαμάς.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι το έργο τους δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση όλων των ομήρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Νετανιάχου του είπε ότι μόλις τερματιστεί η εκεχειρία, ο ισραηλινός στρατός θα επαναλάβει τις επιχειρήσεις του στη Γάζα εναντίον της Χαμάς. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα ήθελε επέκταση της εκεχειρίας μέχρις ότου απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι.

Στο Ισραήλ φοβούνται ότι η Χαμάς εκμεταλλεύεται την εκεχειρία για να ανασυνταχθεί και ότι τα ηγετικά στελέχη που ευθύνονται για τις δολοφονίες της 7ης Νοεμβρίου θα έχουν τον χρόνο να το σκάσουν από τη Χάζα, και φυσικά να βρουν καταφύγιο σε χώρες όπως ο Λίβανος, το Κατάρ και η Τουρκία.

Ακολουθεί το βίντεο της ανταπόκρισης του Μιχάλη Ιγνατίου:

To διεφθαρμένο πολιτικό και οικονομικό σύστημα αντιστέκεται και μας δείχνει τα δόντια του: Φρόντισαν να ψηφίσουν νόμους για να προστατεύουν τις παρανομίες τους (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: