Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου, στην Πρωινή Ζώνη: Ο Λευκός Οίκος για πρώτη φορά απέναντι στον Νετανιάχου και το “ταγκό” Μητσοτάκη – Ερντογάν στο Αιγαίο (video)

Ο ανταποκριτής της Hellas Journal, του Action24 και του Omega Channel στο Λευκό Οίκο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μιχάλης Ιγνατίου με τους παρουσιαστές της Πρωινής Ζώνης, Γιώργο Κακούση και Αννα Λιβαθηνού. Φωτογραφία από το Action24. Φωτογραφία via Action24




Εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (NSC) Λευκού Οίκου τοποθετήθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης γι’ αυτήν τη «στοχευμένη» επιχείρηση «ακριβείας» στο νοσοκομείο Σίφα.

Και η τοποθέτηση του ανώνυμου εκπροσώπου δεν θα αρέσει στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ. (Όχι πως τους ενδιαφέρει -για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους)!!!

Αυτό και άλλα θέματα, όπως το “ταγκό” στο Αιγαίο του Πρωθυπουργού της Ελλάδας και του ισλαμιστή Προέδρου της Τουρκίας, συζήτησε ο Μιχάλης Ιγνατίου, διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ της ιστοσελίδας μας Hellas Journal, στην Πρωινή Ζώνη του καναλιού Action24, με την Άννα Λιβαθυνού και τον Γιώργο Κακούση.

Δείτε το βίντεο:

Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες (ΗΠΑ) δεν υποστηρίζουν τη διεξαγωγή αεροπορικών πληγμάτων εναντίον οποιουδήποτε νοσοκομείου, ούτε θέλουν να δουν να εκτυλίσσονται μάχες μέσα σε οποιοδήποτε νοσοκομείο,

Η αμερικανική δήλωση έγινε μετά την ανακοίνωση του στρατού του Ισραήλ πως ξεκίνησε επιχειρήσεις στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας. Εκεί, όπως έχει δηλωθεί, βρίσκονται στοιβαγμένοι χιλιάδες άνθρωποι, ασθενείς, προσωπικό και εκτοπισμένοι εξαιτίας του πολέμου του Ισραήλ και της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς που μαίνεται χωρίς σταματημό.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, που ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του, δήλωσε:

«Δεν υποστηρίζουμε το να χτυπηθεί νοσοκομείο από τον αέρα και δεν θέλουμε να δούμε (να διεξάγεται) μάχη μέσα σ’ ένα νοσοκομείο όπου αθώοι άνθρωποι, αβοήθητοι άνθρωποι, άρρωστοι άνθρωποι, που προσπαθούν να λάβουν την ιατρική περίθαλψη που έχουν ανάγκη, θα βρεθούν εν μέσω διασταυρούμενων πυρών».

Υπογράμμισε ότι «δεν θα σχολιάσουμε λεπτομερώς μία ισραηλινή επιχείρηση σε εξέλιξη», και κατέληξε λέγοντας ότι «όπως έχουμε πει ήδη, τα νοσοκομεία και οι ασθενείς πρέπει να προστατεύονται».

Απλά επανέλαβε τη φράση του προέδρου Τζο Μπάιντεν. Ο Αμερικανός Πλανητάρχης συνομίλησε με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου πριν από την στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ εναντίον του νοσοκομείου. Αλλά δεν γνωρίζουμε εάν ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός ενημέρωσε γι’ αυτήν τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ότι ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ότι δυνάμεις του διεξάγουν «στοχευμένη» επιχείρηση «ακριβείας» εναντίον μαχητών του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στο Ας Σίφα, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας.

Ο Δρ. Μουνίρ Αμπού αλ Ρις, γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα του Κατάρ ότι ισραηλινές ειδικές δυνάμεις έκαναν έφοδο στο δυτικό τμήμα του κτιριακού συγκροτήματος του νοσοκομείου.

«Ακούγονται μεγάλες εκρήξεις» στον τομέα όπου βρίσκονται, και «μέσα στο νοσοκομείο», είπε.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Ασράφ αλ Κίντρα δήλωσε στο ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο αργότερα πως «ο στρατός κατοχής βρίσκεται στο υπόγειο, ψάχνει το υπόγειο», προσθέτοντας ότι ισραηλινοί στρατιωτικοί «πυροβολούν και χρησιμοποιούν εκρηκτικά».

Σύμφωνα με τον Μοχάμεντ Ζακούτ, διευθυντή των νοσοκομείων στη Λωρίδα της Γάζας, αρχικά ισραηλινές ειδικές δυνάμεις έκαναν έφοδο στο τμήμα επειγόντων περιστατικών και στα χειρουργεία.

  • Αναφορικά με την προγραμματισμένη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν, την πρώτη εβδομάδα Δεκεμβρίου, στην Αθήνα, ειπώθηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν όλες τις προσπάθειες βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων και απ’ εκεί και πέρα είναι προσεκτικοί για τον τρόπο με τον οποίο θα λυθούν τα όποια προβλήματα, που -για να είμαστε ορθοί δεοντολογικά και εθνικά- τα δημιουργεί η παραβατική Τουρκία, δεν τα δημιουργεί η Αθήνα.

Σίγουρα οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιθυμούν κρίση στο Αιγαίο. Αυτό θα ήταν το τελευταίο που θα ήθελαν να συμβεί, διότι η κρίση θα είναι διαφορετική από τις άλλες. Θα είναι κρίση μεταξύ δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ.

Οι Αμερικανοί, είναι η αλήθεια, δημόσια κρατούν ίσες αποστάσεις, ως Πόντιοι Πιλάτοι, αλλά την ίδια στιγμή αντιλαμβάνονται πως η Ελλάδα δεν έχει την παραμικρή πολυτέλεια να αποδεχθεί προσβολή της εθνικής της κυριαρχίας και της εθνικής της ανεξαρτησίας.

Όπως έλεγε διπλωματική πηγή εδώ στην Ουάσιγκτον, δεν υπάρχει κανένας πολιτικός στην Ελλάδα που θα αποδεχθεί κάτι τέτοιο. Και αυτό είναι θετικό, ότι σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο, διότι καταλαβαίνουν ότι δεν τους παίρνει να πιέσουν κανένα πολιτικό, πόσο μάλλον τον σημερινό Πρωθυπουργό, για υποχωρήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε τα όρια του και ότι λέει δημόσια και το τονίζει και ιδιωτικά στον πρόεδρο της Τουρκίας.

Έχει μεγάλη σημασία, πάντως, ότι ο Ερντογάν συμμετέχει σε αυτό το διαλογο για να τον χρησιμοποιήσει στην Ουάσιγκτον στην προσπάθεια του να αγοράσει τα αμερικανικά μαχητικά F-16. Ο κ. Μητσοτάκης το γνωρίζει αυτό. Ήδη οι Τούρκοι λομπίστες ενημέρωσαν τους Αμερικανούς νομοθέτες ότι τα πράγματα με την Ελλάδα δήθεν πάνε καλά.

Οι Αμερικανοί δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να βοηθήσουν στον ελληνοτουρκικό διάλογο, που ηδη ξεκίνησε, και ο οποίος εξαρτάται απόλυτα από τον Ταγίπ Ερντογάν, για να προχωρήσει ή όχι. Αλλά, όπως γνωρίζουμε, η Αθήνα και η Άγκυρα δεν χρειάζονται μεσολαβητές για να συνομιλούν. Οι Έλληνες και οι Τούρκοι το κάνουν και μόνοι τους.

Διαβάστε και δέστε: Διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλον οι φίλοι μας οι Αμερικανοί: Επιχειρούν να διορθώσουν τη δήλωση για την τουρκική κατοχή της Κύπρου, αλλά… (video)

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου στο δελτίο ειδήσεων του Action24 (video): Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν (με τίποτα) κρίση στο Αιγαίο, υποστηρίζουν βελτίωση των σχέσεων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: