Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου στο δελτίο ειδήσεων του Action24 (video): Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν (με τίποτα) κρίση στο Αιγαίο, υποστηρίζουν βελτίωση των σχέσεων

Ο ανταποκριτής της Hellas Journal, του Action24 και του Omega Channel στο Λευκό Οίκο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μιχάλης Ιγνατίου με τον παρουσιαστή του δελτίου ειδήσεων, Βασίλη Τσεκούρα. Φωτογραφία via Action24




Σίγουρα οι Αμερικανοί δεν επιθυμούν κρίση στο Αιγαίο. Αυτό, μία σύγκρουση μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, θα ήταν το τελευταίο που θα ήθελαν να συμβεί, διότι η κρίση θα είναι διαφορετική από όλες τις άλλες. Θα είναι κρίση μεταξύ δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ.

Έτσι ξεκίνησε, ο Μιχάλης Ιγνατίου, διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ της ιστοσελίδας μας Hellas Journal, την ανταπόκριση του στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού Action24. Σημείωσε σχετικά:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, λοιπόν, υποστηρίζουν όλες τις προσπάθειες βελτίωσης των σχέσεων της Ελλάδας με την Τουρκία και απ’ εκεί και πέρα είναι προσεκτικοί για τον τρόπο με τον οποίο θα λυθούν τα όποια προβλήματα, τα οποία -για να είμαστε ορθοί- τα δημιουργεί η Άγκυρα, διά του ισλαμιστή προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, δεν τα δημιουργεί η Αθήνα.

  • Οι Αμερικανοί, είναι η αλήθεια, δημόσια κρατούν ίσες αποστάσεις, ως “Πόντιοι Πιλάτοι”, αλλά την ίδια στιγμή αντιλαμβάνονται πως η Ελλάδα δεν έχει την παραμικρή πολυτέλεια να αποδεχθεί προσβολή της εθνικής της κυριαρχίας και της εθνικής της ανεξαρτησίας.

Όπως έλεγε διπλωματική πηγή εδώ στην Ουάσιγκτον, δεν υπάρχει κανένας πολιτικός στην Ελλάδα που θα αποδεχθεί κάτι τέτοιο. Και αυτό είναι θετικό, δηλαδή ότι σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο. Διότι καταλαβαίνουν ότι δεν τους παίρνει να πιέσουν κανένα πολιτικό, πόσο μάλλον τον σημερινό Πρωθυπουργό, για υποχωρήσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε τα όρια του και ότι λέει δημόσια, το τονίζει και ιδιωτικά στον πρόεδρο της Τουρκίας. Άσχετα αν ο Ερντογάν κάνει τον …κουφό όταν δεν τον συμφέρει…

Οι Αμερικανοί δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να βοηθήσουν στον ελληνοτουρκικό διάλογο, που ηδη ξεκίνησε, και ο οποίος εξαρτάται απόλυτα από τον Ταγίπ Ερντογάν, για να προχωρήσει ή όχι. Αλλά, όπως γνωρίζουμε, η Αθήνα και η Άγκυρα δεν χρειάζονται μεσολαβητές για να συνομιλούν. Οι Έλληνες και οι Τούρκοι το κάνουν και μόνοι τους.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στο “κάδρο” μεσολαβητές. Βεβαίως, όταν τα σπάσει ο Ερντογάν και με την Ελλάδα, διότι δεν θα αντέξει για πολύ καιρό τα “οχι” του κ. Μητσοτάκη, θα σπεύσουν ξανά οι Γερμανοί και οι Αμερικανοί, οι οποίοι μονίμως διατηρούν ίσες αποστάσεις. Αυτό σημαίνει, ότι η Αθήνα δεν μπορεί να περιμένει πολλά από τους συμμάχους της.

Έχει μεγάλη σημασία, πάντως, ότι ο Ερντογάν συμμετέχει σε αυτό το διαλογο για να τον χρησιμοποιήσει στην Ουάσιγκτον στην προσπάθεια του να αγοράσει τα αμερικανικά μαχητικά F-16. Ο κ. Μητσοτάκης το γνωρίζει αυτό και έχει κάνει τα κουμάντα του.

Ήδη οι Τούρκοι λομπίστες ενημέρωσαν τους Αμερικανούς νομοθέτες ότι τα πράγματα με την Ελλάδα δήθεν πάνε καλά. Οι ομογενείς μας παραμένουν σταθεροί στη θέση τους, ότι η κατοχική Τουρκία δεν δικαιούται να αγοράσει τα αμερικανικά πολεμικά αεροπλάνα. Απλούστα επειδή όταν τα πάρουν, θα τα χρησιμοποιήσουν και εναντίον της Ελλάδας και εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας…

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου στο δελτίο ειδήσεων του Action24 (video): Ο πόλεμος της Ουάσιγκτον με την Τεχεράνη ήδη διεξάγεται στη Συρία και το Ιράκ, και το Ιράν “μετρά” θύματα…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: