Διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλον οι φίλοι μας οι Αμερικανοί: Επιχειρούν να διορθώσουν τη δήλωση για την τουρκική κατοχή της Κύπρου, αλλά… (video)

Secretary of State Antony J. Blinken arrives at Palam Air Base in New Delhi, India, November 9, 2023. Official State Department photo by Chuck Kennedy




Οι Αμερικανοί επιχειρούν να διορθώσουν την απαράδεκτη τοποθέτηση του αναπληρωτή εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Vedant Patel, ο οποίος δεν βρήκε τα λόγια ή τον τρόπο για να τοποθετηθεί ορθά όσον αφορά την τουρκική κατοχή του 40% του εδάφυς της Κύπρου από την ισλαμική Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν.

Θυμίζουμε ότι δήλωσε, σε ερώτηση της Hellas Journal, ότι:

“Κάθε περίσταση (σ.σ.: εννοείς κατοχών ξένων εδαφών) είναι διαφορετική και θα ήταν ακατάλληλο για μένα να προσφέρω ένα εύστοχο σχόλιο όπως αυτό για κάθε περίπτωση σε όλο τον κόσμο”.

Μετά από νέο ερώτημα της ιστοσελίδας μας, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δήλωσε τα εξής:

Η θέση μας στο Κυπριακό υπήρξε συνεπής και μακροχρόνια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν σταθερές στην υποστήριξή τους στις προσπάθειες υπό την ηγεσία των Κυπρίων, τις οποίες διευκολύνει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών για την επανένωση του νησιού σε μία Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα προς όφελος όλων των Κυπρίων, όπως περιγράφεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι σημαντικός εταίρος στις προσπάθειές μας για την προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας.

Πιστεύουμε ότι η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστά και να προστατεύονται.

Με την τελευταία φράση επιχειρούν να καλύψουν το λάθος

  • Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Our position on the Cyprus problem has been consistent and long-standing. 

The United States remains steadfast in its support for Cypriot-led, UN-facilitated efforts to reunify the island as a bizonal, bicommunal federation with political equality to benefit all Cypriots, as outlined in relevant UN Security Council resolutions.

The Republic of Cyprus is an important partner in our efforts to promote regional stability, security, and prosperity.

We believe the sovereignty and territorial integrity of all countries should be respected and protected.

H κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία δεν είναι το ίδιο, όπως η κατοχή της Γάζας και της Ουκρανίας; Άνευ προηγουμένου ατόπημα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το έγκλημα του Αττίλα (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: