H Starlink του Ίλον Μασκ θα παράσχει δορυφορικό διαδίκτυο στο Μεξικό: Συμφωνία ύψους 90 εκατομμυρίων δολαρίων

FILE PHOTO: O Έλον Μασκ EPA, Carina Johansen




Συμβόλαιο ύψους 90 εκατομμυρίων δολαρίων με το Μεξικό εξασφάλισε η εταιρεία δορυφορικού Διαδικτύου Starlink, του μεγιστάνα Ίλον Μασκ, για την παροχή ταχείας σύνδεσης Internet στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής μέχρι τα τέλη του 2026, όπως ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η μεξικάνικη κυβέρνηση.

Σε συνέντευξη τύπου, ο συντονιστής ψηφιακής στρατηγικής του Μεξικού Κάρλος Εμιλιάνο Καλντερόν ενημέρωσε ότι η εταιρεία του Μασκ κέρδισε την υπογραφή του συμβολαίου διότι κατέθεσε την πιο οικονομική προσφορά στο δημόσιο διαγωνισμό που διεξήχθη και συμπλήρωσε ότι με τη συγκεκριμένη απόφαση το Μεξικό συνολικά έχει συνάψει συμφωνίες με 9 εταιρείες για την παροχή δωρεάν Διαδικτύου, από το οποίο αναμένεται να επωφεληθούν 60.000 σχολεία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, 15.000 δημόσιες υπηρεσίες και 5.000 κέντρα υγειονομικής περίθαλψης και βιβλιοθήκες.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται δύο μήνες μετά την ανακοίνωση της Starlink ότι ξεπέρασε τους δύο εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλον τον κόσμο. Από αυτούς, σχεδόν 1,5 εκατομμύριο εγγράφηκαν στην υπηρεσία τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Το δίκτυο Starlink υπόσχεται πολύ πιο γρήγορες ταχύτητες στο Διαδίκτυο για τους χρήστες μέσω ενός συστήματος μικροδορυφόρων σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου είχε αναπτυχθεί ένα δίκτυο περίπου 4.600 δορυφόρων, το οποίο συνεχίζει να επεκτείνεται με αμείωτη ένταση.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ηφαίστειο Ισλανδίας: Τα δύο σενάρια της επικείμενης έκρηξης και πέντε ερωταπαντήσεις για τις επιπτώσεις της [videos – live]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: