Για 9.770 νεκρούς στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου κάνει λόγο η Χαμάς: 4.800 παιδιά

epa10959114 A Palestinian photographer (C) who lost his son in an airstrike at the Maghazi refugee camp, and others pray before the victims’ bodies at Al-Aqsa Martyrs Hospital, in central Gaza Strip, 05 November 2023. More than 9,400 Palestinians and at least 1,400 Israelis have been killed, according to the IDF and the Palestinian health authority, since Hamas militants launched an attack against Israel from the Gaza Strip on 07 October, and the Israeli operations in Gaza and the West Bank which followed it. EPA/HAITHAM IMAD




Τουλάχιστον 9.770 Παλαιστίνιοι, περιλαμβανομένων 4.800 παιδιών, έχουν σκοτωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, Άσραφ αλ Κούντρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 2.550 γυναίκες έχουν επίσης σκοτωθεί.

Το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς έκανε επίσης έκκληση στην Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) ή στην Αίγυπτο να εγγυηθούν την ασφαλή απομάκρυνση των τραυματιών από τον θύλακα.

“Καλούμε την ICRC να εγγυηθεί μια ασφαλή διέλευση για τους τραυματίες, να τους συνοδεύσει και να εγγυηθεί την ασφαλή τους άφιξη στο πέρασμα της Ράφα μέχρι να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Αιγύπτου”, είπε ο αλ Κούντρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια άλλη επιλογή θα μπορούσε να είναι να επιτρέψει η Αίγυπτος σε αιγυπτιακά ασθενοφόρα να εισέλθουν στη Λωρίδα της Γάζας και να μεταφέρουν τους τραυματίες από τα νοσοκομεία του θύλακα σε αιγυπτιακά νοσοκομεία “για να εγγυηθεί την ασφαλή έξοδό τους”.

Με πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Γάζα, Palestine

«Παράθυρο» λίγων ωρών στους αμάχους Παλαιστινίους να εκκενώσουν τη Γάζα δίνει ο ισραηλινός στρατός

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: