Fake news η προσγείωση του Άντονι Μπλίνκεν στη Σούδα μετά την επίσκεψη Κύπρο: Δεν πήγε στην Κρήτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, βρίσκεται στη Βαγδάτη

O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν. EPA/MOHAMMAD ALI




Πολλές ιστοσελίδες στην Ελλάδα δημοσιεύουν -και παρά τη σχετική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ- την «είδηση» ότι ο υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν προσγειώθηκε στη Σούδα, φεύγοντας από την Κύπρο, πριν συνεχίσει το ταξίδι του προς τη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Hellas Journal, δεν υπήρξε τέτοια στάση του κ. Μπλίνκεν στη Σούδα και προφανώς ούτε και τα υπόλοιπα τα οποία αναφέρονται, χωρίς μάλιστα να υπάρχει και απόδοση σε κάποια πηγή.

Μετά από την Κύπρο, το αεροπλάνο του κ. Μπλίνκεν απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Λάρνακας, με προορισμό τη Βαγδάτη. Εκεί είχε συνάντηση (πηγαίνετε ΕΔΩ) με τον πρωθυπουργό του Ιράκ, Mohammed Shiaa al-Sudani.

  • Είναι πραγματικά κρίμα, ότι σελίδες που θεωρούνται …”σοβαρές”, γράφουν τέτοια και τόσα ψέματα, χωρίς να απολογούνται στους αναγνώστες τους. Ο κ. Μπλίνκεν έχει ήδη κάνει δηλώσεις στη Βαγδάτη, οι οποίες μεταδόθηκαν με βίντεο από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
  • Ο Αμερικανός υπουργός, όπως αναφέρουν σοβαρές πηγές στην Ουάσιγκτον δεν πήγε ποτέ στην Κρήτη. Αλλά, επισκέφθηκε τη Βαγδάτη και απ’ εκεί “πέταξε” για την Άγκυρα.

Απο το State Department μάλιστα ο εκπρόσωπος Μάθιου Μίλερ έκανε την ακόλουθη ενημέρωση και μόνον αυτή:

Ο υπουργός Εξωτερικών Antony J. Blinken συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Ιράκ Mohammed Shiaa al-Sudani στη Βαγδάτη. Ο υπουργός και ο Πρωθυπουργός συζήτησαν τη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς και την ανάγκη να αποτραπεί η επέκταση της σύγκρουσης, συμπεριλαμβανομένου του Ιράκ.

Ο υπουργός συζήτησε την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα και τη συνεχιζόμενη δέσμευσή μας για συντονισμό με το Ιράκ και τους άλλους εταίρους μας στην περιοχή για να διασφαλίσουμε βιώσιμη και ασφαλή πρόσβαση σε τρόφιμα, νερό, ιατρική περίθαλψη και άλλη βοήθεια που απαιτείται για την κάλυψη ανθρωπιστικών αναγκών.

Ο υπουργός και ο Πρωθυπουργός συζήτησαν επίσης την ανάγκη να διασφαλιστεί ότι οι Παλαιστίνιοι δεν θα εκτοπιστούν βίαια έξω από τη Γάζα.

Ο υπουργός προέτρεψε τον Πρωθυπουργό να λογοδοτήσει τους υπεύθυνους για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις κατά του αμερικανικού προσωπικού στο Ιράκ και να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του Ιράκ να προστατεύσει όλες τις εγκαταστάσεις που φιλοξενούν αμερικανικό προσωπικό μετά από πρόσκληση της ιρακινής κυβέρνησης.

Ο υπουργός Blinken κατέστησε σαφές ότι οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν τα συμφέροντα και το προσωπικό τους.

  • Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

November 5, 2023

Secretary Blinken’s Meeting with Iraqi Prime Minister al-Sudani

The below is attributable to Spokesperson Matthew Miller:

Secretary of State Antony J. Blinken met with Iraqi Prime Minister Mohammed Shiaa al-Sudani in Baghdad. The Secretary and the Prime Minister discussed the conflict between Israel and Hamas and the need to prevent the conflict from spreading, including in Iraq.

The Secretary discussed the humanitarian situation in Gaza and our continued commitment to coordinating with Iraq and our other partners in the region to ensure sustained and safe access to food, water, medical care, and other assistance required to meet humanitarian needs.

The Secretary and the Prime Minister also discussed the need to ensure that Palestinians are not forcibly displaced outside of Gaza.

The Secretary urged the Prime Minister to hold accountable those responsible for continuing attacks on U.S. personnel in Iraq and fulfill Iraq’s commitments to protect all installations hosting U.S. personnel at the invitation of the Iraqi government. Secretary Blinken made clear that the U.S. will defend its interests and personnel.

Hellas Journal

Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στη Βαγδάτη: Μετά την Κύπρο επισκέφθηκε το Ιράκ, όχι τη Σούδα, πριν πάει στην Άγκυρα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: