Αιφνίδια έρευνα της Γερμανικής αστυνομίας σε ένωση που πρόσκειται στη Χεζμπολάχ με κέντρο το Αμβούργο και ευρύ δίκτυο

FILE PHOTO : Γερμανοί αστυνομικοί EPA/FILIP SINGER




Έρευνες που στόχευαν μια ισλαμιστική ένωση που είναι ύποπτη ότι υποστηρίζει το λιβανέζικο σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ πραγματοποιήθηκαν σε επτά περιοχές της Γερμανίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου.

«Σε μια εποχή που πολλοί Εβραίοι αισθάνονται ιδιαίτερα απειλούμενοι», «γενικά δεν ανεχόμαστε την ισλαμιστική προπαγάνδα ή την αντισημιτική και αντι-ισραηλινή υποκίνηση», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ. Η επιχείρηση της αστυνομίας στοχεύει το «Ισλαμικό Κέντρο του Αμβούργου» (IZH) και πέντε άλλες οργανώσεις που υπάρχουν υπόνοιες ότι συνδέονται με αυτό.

Η Γερμανία θεωρεί τη Χεζμπολάχ «τρομοκρατική οργάνωση» και απαγόρευσε τις δραστηριότητές της στη χώρα τον Απρίλιο του 2020. Οι έρευνες διεξήχθησαν σε 54 ακίνητα σε διάφορες περιοχές της Γερμανίας. Οι δραστηριότητες του IZH στοχεύουν στη διάδοση της «επαναστατικής ιδέας» των ιρανών μουλάδων, η οποία « είναι αντίθετη με τη συνταγματική τάξη στη Γερμανία», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Ισχυρή επιρροή»

Συγκεκριμένα, η ένωση IZH ελέγχει κυρίως το τζαμί Ιμάμ Αλί στο Αμβούργο. Και η γερμανική εσωτερική υπηρεσία πληροφοριών υποπτεύεται ότι «άσκησε ισχυρή επιρροή» από εκεί, σε άλλα τζαμιά και συλλόγους, «φτάνοντας μέχρι την ολική εξαγορά», επιβεβαίωσε το Υπουργείο Εσωτερικών. Σε αυτό το κίνημα, «παρατηρούμε ξεκάθαρα αντισημιτικές και εχθρικές τάσεις προς το Ισραήλ, οι οποίες επίσης προπαγανδίζονται σε διάφορα κανάλια μέσων ενημέρωσης», πρόσθεσε.

Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς υποσχέθηκε στους Εβραίους να τους προστατεύσει στη Γερμανία, εορτάζοντας πριν από μια εβδομάδα την 85η επέτειο του πογκρόμ των Ναζί των Kristallnacht, στο πλαίσιο της αναζωπύρωσης των αντισημιτικών πράξεων από την έναρξη του θανατηφόρου πολέμου που εξαπολύθηκε από τις αιματηρές επιθέσεις που διαπράχθηκαν τον Οκτώβριο. 7 σε ισραηλινό έδαφος από την παλαιστινιακή Χαμάς.

Επιπλέον, η Γερμανία και πολλές άλλες χώρες φοβούνται μια έξαρση αυτής της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, και ειδικότερα στον Λίβανο μέσω της Χεζμπολάχ. Γίνονται ήδη καθημερινές ανταλλαγές πυρών μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ στη συνοριακή περιοχή μεταξύ των δύο χωρών από την έναρξη του πολέμου.

Mε πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

Oι Ισραηλινοί ισοπέδωσαν το σπίτι του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στη Γάζα: Mπουλντόζες στο νοσοκομείο Αλ Σίφα [βίντεο]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: