«Δώρο» στον γαμπρό του Ερντογάν αρμενική εκκλησία, που βρίσκεται στην κατεχόμενη Λευκωσία: Αλώνει πό παντού την Κύπρο ο μικρός “Σουλτάνος”

Islamist President Recep Tayyip Erdoğan made a speech at the 16th Summit of the Economic Cooperation Organization in Uzbekistan’s capital, Tashkent. Photo via Turkish Presidency




Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, Λευκωσία

Ο Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής της Τεχνολογικής Ομάδας Τουρκίας (Ίδρυμα Τ3),  θα δραστηριοποιηθεί στην κατεχόμενη Λευκωσία με το όνομα «Επιστήμη Λευκωσία» (Science Nicosia).

Πρόκειται για τον γαμπρό του Ερντογάν, που είναι ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών, ο οποίος συντονίζει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας. Στο Βακούφιο Τουρκικής Τεχνολογικής Ομάδας, στον Μπαϊρακτάρ δηλαδή, δόθηκε από το κατοχικό καθεστώς αρμενική εκκλησία, που βρίσκεται στην περιοχή «Arabahmet» στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αβρούπα», κανείς δεν αντέδρασε για το γεγονός ότι δόθηκε σε αυτό το ίδρυμα η αρμενική εκκλησία, την οποία είχε ζητήσει και ένα «πανεπιστήμιο» στο παρελθόν, αλλά δεν του δόθηκε (μετάφραση Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών).

Στην τελετή εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία παρόντες ήταν ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, ο λεγόμενος πρωθυπουργός Ουνάλ Ουστέλ, «υπουργοί» του καθεστώτος, ο «πρέσβης» της Τουρκίας στην κατεχόμενη Λευκωσία, Μετίν Φεϊζίογλου, άλλοι «ανώτατοι αξιωματούχοι» και νεολαίοι.

  • Εκκλησίες παραχωρούνται, βεβηλώνονται αλλά όλα αυτά θεωρούνται… κανονικότητα. Όπως δεν υπάρχει αντίδραση στην σκανδαλώδη εμπλοκή του γαμπρού του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, όπως είναι γνωστό,  έχει δημιουργήσει δικά του προσωπικά και οικογενειακά συμφέροντα στην κατεχόμενη Κύπρο.

Επισημάνθηκε και στο παρελθόν σε ρεπορτάζ ότι τα τελευταία χρόνια, κυρίως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον του, ο Ερντογάν σε σχέση με τα κατεχόμενα συνδυάζει τα βήματα πολιτικής και οικονομικής ενσωμάτωσης στην Τουρκία τής υπό κατοχή περιοχής με το στήσιμο ενός δικτύου συνεργατών στα κατεχόμενα για οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα τόσο δικών του εταιρειών όσο και φίλων του.

Συντονιστικό ρόλο έχει δώσει ο Ερντογάν στον γαμπρό του, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ. Σε κάποιες περιπτώσεις ο γαμπρός είναι μεσάζων για έργα που γίνονται στα κατεχόμενα και τα οποία ανατίθενται σε φίλους του Τούρκου Προέδρου, του πεθερού του. Ανάλογο δίκτυο συνεργατών, σαφώς μεγαλύτερο, διαθέτει η οικογένεια και στην Τουρκία.

  • Είναι, επίσης γνωστό, ότι ο Ταγίπ είχε παίξει και με τη διπλωματία της… πίσω πόρτας, όπως τη χαρακτήρισε ο γαμπρός του Ερντογάν, τη συνεργασία του με εκείνον του Τραμπ, τον Κούσνερ. Αυτή η συνεργασία, βέβαια, που είχε οικονομικό χαρακτήρα, τελείωσε λίγο πριν το τέλος της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ.

Τότε, οι γαμπρούδες είχαν ανοίξει κανάλια επικοινωνίας, μιλώντας εκ μέρους των πενθερών τους.  Σημειώνεται ότι μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, ο Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, προμηθευτής οπλικών συστημάτων, έγινε γνωστός, καθώς τα δικά του μη επανδρωμένα αεροσκάφη βοήθησαν ιδιαιτέρως τους Ουκρανούς να αποκρούσουν ρωσικές επιθέσεις.

«Ο Μπαϊρακτάρ, ωστόσο, φαίνεται να θέλει περισσότερα από το να πουλάει απλώς όπλα και στην Τουρκία δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι θα μπορούσε μια μέρα να διαδεχθεί τον πεθερό του στην ηγεσία του κράτους» είχε γράψει  το περιοδικό Spiegel.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Που είχαν το μυαλό τους οι Ισραηλινοί σφετεριστές των ελληνοκυπριακών περιουσιών στην κατεχόμενη Κύπρο: Τώρα ανησυχεί το Τελ Αβίβ για την ασφάλεια τους λόγω του …θυμωμένου Ερντογάν!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: