Fake News από τον παράνομο “πρέσβη” της Τουρκίας στα κατεχόμενα: Τον “έκραξε” και τον εξέθεσε η εφημερίδα Avrupa

Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ με τον παράνομο “πρέσβη” της Τουρκίας στην κατεχόμενη Κύπρο, Metin Feyzioğlu (Α). Φωτογραφία από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, Metin Feyzioğlu




Αδιάβαστος και με fake news πιάστηκε ο Τούρκος λεγόμενος “πρέσβης” στην κατεχόμενη Λευκωσία. Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, το θέμα αναδεικνύει σήμερα η εφημερίδα Avrupa.

Η Avrupa (04.04.23) γράφει ότι ο λεγόμενος παράνομος “πρέσβης” στην κατεχόμενη Λευκωσία, Μετίν Φεϊζίοιγλου επισκέφθηκε τον τάφο του δολοφονηθέντος εκ μέρους της ΤΜΤ Τουρκοκύπριου δικηγόρου Αϊχάν Χικμέτ, φωτογραφήθηκε μπροστά στον τάφο και ανάρτησε την φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέροντας το εξής:

«Ο τάφος ενός συνάδελφού μου δικηγόρου, ο οποίος σκοτώθηκε εκ μέρους των Ελληνοκυπρίων κατά την διάρκεια επιχείρησης γενοκτονίας κατά των Τούρκων το 1962».

Κάτω από τον τίτλο «Η ΤΜΤ δολοφόνησε τον Αϊχάν Χικμέτ και όχι οι Ελληνοκύπριοι», η εφημερίδα καλεί τον Φεϊζίογλου να διαβάζει καλά το μάθημά του.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Αϊχάν Χικμέτ και ο Αχμέτ Μουζαφφέρ Γκιουρκάν, δικηγόροι και εκδότες της εφημερίδας Τζουμχουριέτ, δολοφονήθηκαν στις 23 Απριλίου, όταν θα ανακοίνωναν στην εφημερίδα ότι ήξεραν ποιοι έβαλαν βόμβες στα τεμένη Μπαϊρακτάρ και Ομεριγιέ το 1962, που τοποθετήθηκαν εκ μέρους Τούρκων.

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει δηλώσεις που έγιναν μετά από χρόνια από τον Επικεφαλής του Γραφείου Ειδικού Πολέμου, Σαμπρί Γιρμιμπέσογλου, ο οποίος ομολόγησε ότι «κάψαμε ακόμα και τζαμιά στην Κύπρο».

Και ο Ισπανός πρωθυπουργός με τη Διζωνική στην …τσέπη: Τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: