Δημοσκόπηση Alco: Κυριαρχία Μητσοτάκη και ΝΔ με 20,6 μονάδες διαφορά: Σε απόσταση αναπνοής το ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει να χάνει έδαφος

File Photo Κάλπη και ψηφοδέλτια σε εκλογικό κέντρο της Αθήνας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΙΑΟΥ




Σε δημοσκόπηση της εταιρίας Alco για λογαριασμό της τηλεόρασης του Alpha η “Νέα Δημοκρατία” δείχνει “απόλυτος κυρίαρχος” του πολιτικού σκηνικού, ανεβάζοντας τα ποσοστά της σε σχέση με τον Σεπτέμβριο και εμφανίζοντας προβάδισμα 20,6% έναντι του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με επικεφαλής πλέον τον Στέφανο Κασσσελάκη χάνει περίπου δύο μονάδες, ενώ κέρδη εμφανίζουν το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ.

 

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ κινείται στο 34,1% (από 32,3%) ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο 13,5% (από 15,3%), ενώ το ΠΑΣΟΚ με 12,7% και το ΚΚΕ με 8,6% ανεβάζουν τα ποσοστά τους. Η Ελληνική Λύση συγκεντρώνει ποσοστό 5,2%.

Εκτός Βουλής ποσοστά [κάτω του 3%] φαίνονται να λαμβάνουν τα κόμματα Σπαρτιάτες και Πλεύση Ελευθερίας.

Εκτίμηση ψήφου

Ερωτηθείς σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της Alco Κωστας Παναγόπουλος ο οποίος και παρουσίασε την δημοσκόπηση, ανέφερε ότι στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ θα κινείτο στο 38,%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 15%, το ΠΑΣΟΚ κοντά στο 14% και το ΚΚΕ κοντά στο 10%.

 

Μετά τον Μητσοτάκη ο «κανένας»…

Οι πολίτες επιλέγουν  στη δημοσκόπηση τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ποσοστό 37%, τον Στέφανο Κασσελάκη απαντά ότι εμπιστεύεται το 8%, τον Νίκο Ανδρουλάκη 7% ενώ «κανέναν» απαντά το εντυπωσιακό 30%.

 

 

Συνάντηση μίας ώρας Κασσελάκη – Ανδρουλάκη: Συμφωνία «συνεννόησης» για Τέμπη, υποκλοπές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: