Χτύπημα σε κομβόι ασθενοφόρων με «δεκάδες νεκρούς» καταγγέλλει η Χαμάς: Επέβαιναν μέλη τρομοκρατικού πυρήνα, λέει το Ισραήλ* Βίντεο με σκληρό περιεχόμενο στο διαδίκτυο

FILE PHOTO: An injured woman speaks on the phone at Nasser Hospital in Khan Younis following Israeli air strikes in the southern Gaza Strip, 03 November 2023. EPA/HAITHAM IMAD




Οι παλαιστινιακές υπηρεσίες υγείας στην ελεγχόμενη από τη Χαμάς Λωρίδα της Γάζας ανέφεραν σήμερα ότι το Ισραήλ έπληξε ένα κομβόι ασθενοφόρων που επρόκειτο να αναχωρήσουν από το νοσοκομείο Αλ Σίφα, στην Πόλη της Γάζας και να κατευθυνθούν νότια, μεταφέροντας τραυματίες.

Αρχικά, ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε ότι εξετάζονται οι αναφορές αυτές.

Ωστόσο, λίγο αργότερα , με ανάρτησή του τους οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ,  IDF, ανέφεραν:

«Ένας τρομοκρατικός πυρήνας της Χαμάς εντοπίστηκε σε ασθενοφόρο. Σε απάντηση, αεροσκάφος του Ισραηλινού Στρατού χτύπησε και εξουδετέρωσε τους τρομοκράτες της Χαμάς, που επιχειρούσαν μέσα στο ασθενοφόρο. Τονίζουμε ότι αυτή η περιοχή στη Γάζα είναι εμπόλεμη ζώνη. Οι άμαχοι έχουν κληθεί επανειλημμένα να την εκκενώσουν…»

 

Από την πλευρά του, ο Άσραφ Αλ Κούντρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς ανέφερε: «Ο κατακτητής στόχευσε το κομβόι σε περισσότερες από μία τοποθεσίες, έξω από τις πύλες του νοσοκομείου Αλ Σίφα»,

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, τα ασθενοφόρα μπήκαν στο στόχαστρο τόσο στην πύλη του νοσοκομείου όσο και στην πλατεία Άνσαρ, που απέχει περίπου ένα χιλιόμετρο. Ο εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε αν υπάρχουν θύματα και πόσα.

 

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε απόψε ότι από το ισραηλινό πλήγμα εναντίον των ασθενοφόρων  στην είσοδο του Αλ Σίφα, του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Γάζας, σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι.

«Η σφαγή των ασθενοφόρων είχε ως αποτέλεσμα 13 νεκρούς και 26 τραυματίες» ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Χαμάς, ο Άσραφ αλ Κούντρα. Τα ασθενοφόρα «μετέφεραν πολλούς τραυματίες για να νοσηλευτούν στην Αίγυπτο», υποστήριξε.

 

 

Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς ότι κρύβει τα κέντρα διοίκησης και τις εισόδους των σηράγγων της στο νοσοκομείο Αλ Σίφα. Η οργάνωση, αλλά και η διοίκηση του νοσοκομείου διαψεύδουν ότι χρησιμοποιείται ως βάση για τους ισλαμιστές μαχητές.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και τα οποία επαληθεύτηκαν από το πρακτορείο Reuters δείχνουν αιμόφυρτους ανθρώπους ξαπλωμένους δίπλα σε ένα ασθενοφόρο σε έναν δρόμο της πόλης και άλλοι τρέχουν να τους βοηθήσουν.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Λονδίνο, UK

Έξι νεκροί και δύο αγνοούμενοι από την σφοδρή κακοκαιρία στην Ιταλία: Δεκάδες χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: