Μπορεί ο αέρας από πιστολάκι μαλλιών να διώξει τον κορωναϊό; Απίστευτη ερώτηση Μπόρις Τζόνσον στον «Βρετανό Τσιόδρα» * Αποκάλυψη κορυφαίου βοηθού του

FILE PHOTO: O πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον EPA, ANDY RAIN




Ο Μπόρις Τζόνσον ρώτησε τον πιο αναγνωρισμένο επιστήμονα και επαγγελματία ιατρό του Ηνωμένου Βασιλείου εάν θα ήταν δυνατό να χρησιμοποιηθεί στεγνωτήρας μαλλιών για να σκοτώσει τον κορωναϊό, ισχυρίστηκε σήμερα ο πρώην κορυφαίος βοηθός του και μετέπειτα κύριος πολέμιός του, Ντόμινικ Κάμινγκς.

Στη γραπτή του κατάθεση στο πλαίσιο της έρευνας που συνεχίζει να πραγματοποιείται για τον κορωναϊό στην Βρετανία, ο Κάμινγκς – ο οποίος απολύθηκε από τον Τζόνσον το 2020 και κατέστησε σαφή την συνεχιζόμενη περιφρόνηση του για το παλιό του αφεντικό – ήταν έντονα επικριτικός τόσο για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωναϊού από την κυβέρνηση Τζόνσον όσο και για το όλο σύστημα διακυβέρνησης της Βρετανίας.

  • Σε έγγραφό του που αποτελείται από 115 σελίδες, ο Κάμινγκς λέει ότι ο Τζόνσον σε κάποια φάση  «κυκλοφόρησε ένα βίντεο ενός άντρα που εκτόξευε αέρα στη μύτη του με ένα ειδικό πιστολάκι μαλλιών «για να σκοτώσει τον COVID».

Το βίντεο, το οποίο ο Τζόνσον έστειλε σε κορυφαίους συμβούλους και αξιωματούχους μέσω WhatsApp, αφαιρέθηκε από το YouTube.

Ο πρώην σύμβουλος είπε ότι ο Τζόνσον ρώτησε στη συνέχεια τον Επικεφαλής Επιστημονικό Σύμβουλο της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου Πάτρικ Βάλανς και τον επικεφαλής ιατρό Κρις Γουίτι «τι σκέφτονται».

  • Ο Κάμινγκς δεν διευκρίνισε πώς απάντησαν οι κορυφαίοι αξιωματούχοι.

Ο Τζόνσον και άλλοι ανώτεροι πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένου του πρώην υπουργού Υγείας Ματ Χάνκοκ και του σημερινού πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ, θα ενημερωθούν για ο περιεχόμενο της  έρευνας για τον κορωναϊό μέσα στους επόμενους δυο μήνες, οπότε θα μπορέσουν να δώσουν τη δική τους άποψη για τα γεγονότα.

Στα δικά της γραπτά αποδεικτικά στοιχεία που έδωσε η πρώην αναπληρώτρια γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Έλεν Μακναμάρα – η οποία διαδραμάτισε βασικό ρόλο στη δημόσια διοίκηση κατά τη διάρκεια της αντίδρασης του Ηνωμένου Βασιλείου στην πανδημία – άσκησε κριτική σε αυτό που αποκάλεσε  «απουσία ανθρωπιάς» στην κρατική διοίκηση καθώς η πανδημία μαινόταν και είπε ότι την εποχή εκείνη υπήρξε  υπερσυγκέντρωση της εξουσίας στα χέρια του πρωθυπουργικού γραφείου.

Τέλος, ανέφερε ότι η Ντάουνινγκ Στριτ υπό τους Τζόνσον και Κάμινγκς είχε παραγκωνίσει το γυναικείο προσωπικό και είχε δημιουργήσει αφιλόξενο περιβάλλον για αυτές.

Με πληροφορίες από POLITICO

 

Η νομπελίστρια Ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί κατάφερε να στείλει μήνυμα μέσα από τις φυλακές: «Το χιτζάμπ, κύρια πηγή καταπίεσης* Γεμάτοι ψέμα, απάτη, πονηριά και εκφοβισμό οι μουλάδες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: