Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη εκνεύρισε τον Σούνακ, αποκαλύπτει το BBC: Το βρετανικό παρασκήνιο του διπλωματικού επεισοδίου

FILE PHOTO: Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ. EPA, TOLGA AKMEN




Η ενόχληση του βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ μετά τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο BBC, ήταν η αιτία της ακύρωσης της συνάντησης μεταξύ των δύο ανδρών, σύμφωνα με το βρετανικό Μέσο.

Διπλωματικό επεισόδιο έχει ξεσπάσει μεταξύ της βρετανικής και της ελληνικής κυβέρνησης με φόντο τα Μάρμαρα του Παρθενώνα που οδήγησαν στην ακύρωση της προγραμματισμένης για την Τρίτη συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βρετανό ομόλογό του.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επρόκειτο να συναντήσει τον Ρίσι Σούνακ στο Λονδίνο, αλλά το Νο 10 ακύρωσε τη συνάντηση την τελευταία στιγμή με την ελληνική πλευρά να εκφράζει την ενόχλησή της.

Η ακύρωση της συνάντησης ήρθε μία μόλις ημέρα αφότου ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ίπε στη Λάουρα Κούνσμπεργκ του BBC ότι τα Γλυπτά πρέπει να επιστραφούν.

Σύμφωνα εξάλλου με το βρετανικό μέσο, η συνέντευξη αυτή ήταν και ο λόγος που επέφερε την ακύρωση της συνάντησης:

«Η συνάντηση επρόκειτο να γίνει αύριο το μεσημέρι και να διαρκέσει 45 λεπτά. Όμως η εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη την Κυριακή στο BBC και τη Λάουρα Κούνσμπεργκ εκνεύρισε τον Ρίσι Σούνακ.

Ανώτερη πηγή των Συντηρητικών είπε, σύμφωνα με το Μέσο: «Ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση μετά από σχολιασμούς σχετικά με τα μάρμαρα (sic) του Παρθενώνα πριν από αυτήν».

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη – τα Μάρμαρα αποτελούν μέρος της μόνιμης συλλογής του βρετανικού μουσείου και ανήκουν εδώ. Είναι απερίσκεπτο για οποιονδήποτε Βρετανό πολιτικό να προτείνει ότι αυτό υπόκειται σε διαπραγμάτευση», συνέχισε η πηγή.

Με πληροφορίες από BBC

 

Βαρύ διπλωματικό επεισόδιο για τα Γλυπτά: Ο Σούνακ ακύρωσε την συνάντηση με τον Μητσοτάκη, έντονη ενόχληση εκφράζει ο Ελληνας πρωθυπουργός

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: