Απέλασε Ρώσο δημοσιογράφο η Βουλγαρία: Για δραστηριότητες που απειλούν την εθνική ασφάλεια

FILE PHOTO: O Πούτιν μπορεί να νοιώθει χαρούμενος που ο Τύπος έχει αποστρέψει το βλέμμα του από τον πόλεμό του ενντίον της ΟΥκρανίας. photo via pixabay.com@geralt/




Ο ανταποκριτής της επίσημης ρωσικής εφημερίδας Rossiiskaya Gazeta στη Βουλγαρία απελάθηκε σήμερα, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, ως ύποπτος για «δραστηριότητες που απειλούν την εθνική ασφάλεια».

Στον Αλεξάντερ Γκατσάκ «αφαιρέθηκε η άδεια παραμονής του, απελάθηκε από το βουλγαρικό έδαφος και του απαγορεύτηκε η είσοδος και η διαμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση», σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας ασφαλείας DANS.

  • Ο δημοσιογράφος είχε καταφύγει στα τέλη Σεπτεμβρίου στη ρωσική πρεσβεία, αρνούμενος να ανταποκριθεί σε κλήση των αρχών με σκοπό την απέλασή του.

Τελικά έφυγε από τη Βουλγαρία σήμερα, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Στις 21 Σεπτεμβρίου, η Βουλγαρία απέλασε τον επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Σόφια και δύο Λευκορώσους ιερείς, κατηγορώντας τους ότι εξυπηρετούν τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Μόσχας.

Η Βουλγαρία που βρίσκεται ιστορικά και πολιτισμικά κοντά στη Ρωσία, είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, και έχει καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Τον Ιούνιο του 2022, η Σόφια ανακοίνωσε την απέλαση 70 Ρώσων διπλωματικών υπαλλήλων.

Με πληροφορίες από AFPμέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σόφια, Bulgaria

Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων: Νεκροί 23 Παλαιστίνιοι, 4 Ισραηλινοί και ένας Λιβανέζος δημοσιογράφος, έως τώρα στη Λωρίδα της Γάζας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: