Αλλη μία νύχτα τρόμου στην Ουκρανία: Ρωσική επίθεση με 21 drones και πυραύλους, καταρρίφθηκαν όλα λέει το Κίεβο

A damaged residential building stands on a shelled street in Avdiivka settlement near a frontline in Donetsk region, Ukraine, 28 August 2023, amid Russia’s ongoing invasion. EPA, ALEX BABENKO




Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν 21 drones και τρεις πυραύλους κρουζ εναντίον της Ουκρανίας τη νύχτα.

Αυτό ανακοίνωσε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία σήμερα, προσθέτοντας πως όλα τα τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και οι δύο από τους τρεις πυραύλους καταστράφηκαν προτού φθάσουν στους στόχους τους.

Τα drones, που ήταν Shahed ιρανικής κατασκευής κατά την ουκρανική ΠΑ, κατευθύνονταν στην περιφέρεια Χμελνίτσκι, ενώ οι πύραυλοι προς νότιους τομείς της Ουκρανίας.

Στη δυτική περιφέρεια Χμελνίτσκι βρίσκεται ιδίως αεροπορική βάση.

Αν και δεν καταρρίφθηκε από την αντιαεροπορική άμυνα, ούτε ο τρίτος ρωσικός πύραυλος έφθασε στον στόχο, διαβεβαίωσε η πολεμική αεροπορία μέσω Telegram, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή θύματα από τα συντρίμμια, πάντα κατά την ουκρανική αεροπορία.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως φρεγάτα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας εκτόξευσε τέσσερις πυραύλους κρουζ τύπου Καλίμπρ εναντίον ουκρανικών στρατιωτικών υποδομών. Δεν έκανε σαφές ωστόσο πότε.

Κατά το ουκρανικό ΠΝ, οι τρεις πύραυλοι κρουζ εκτοξεύθηκαν από την περιφέρεια της Χερσώνας, που βρέχεται από τη Μαύρη Θάλασσα και βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο από τα πρώτα στάδια του πολέμου, που ξέσπασε πριν από 21 και πλέον μήνες.

Mε πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κίεβο, Ουκρανία

Αναρρώνει στο νοσοκομείο η γυναίκα του αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας μετά τη δηλητηρίαση με βαρέα μέταλλα και… οσμή Κρεμλίνου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: