Αγριο κράξιμο στην Ιταλία για τον υπουργό Γεωργίας: Ανάγκασε υπερταχεία να σταματήσει όπου τον βόλευε για να προλάβει την πτήση του

Ο Ιταλός υπουργός Γεωργίας Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Ρώμη, τον Μάρτιο του 2023. EPA/FABIO FRUSTACI




Ο υπουργός Γεωργίας της Ιταλίας εγκαλείται ότι μεταχειρίστηκε τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες της χώρας του ως «προσωπική του λιμουζίνα», καθώς φέρεται να ανάγκασε οδηγό υπερταχείας να κάνει μια αναγκαστική στάση κοντά στη Ρώμη προκειμένου να κατέβει και να συνεχίσει τη διαδρομή του.

Το περιστατικό στο οποίο αναφέρονται σήμερα εκτενή δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο έλαβε χώρα χθες, Τρίτη.

Ο υπουργός Γεωργίας Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα φέρεται να ζήτησε από τον μηχανοδηγό τρένου που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Τορίνο – Σαλέρνο, κοντά στην Νάπολη, να κάνει στάση εκτός προγράμματος στο δεύτερο αεροδρόμιο της ιταλικής πρωτεύουσας, το Τσαμπίνο, για να μπορέσει να κατέβει, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian.

Το αίτημα του υπουργού, ο οποίος είναι και γαμπρός της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, ικανοποιήθηκε και στη συνέχεια ο Λολομπρίτζιντα συνέχισε το ταξίδι του με υπηρεσιακό αυτοκίνητο.

Το περιστατικό προκάλεσε σκληρή κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας και ηγέτη της Italia Viva, Ματέο Ρέντσι, να το χαρακτηρίζει «άνευ προηγουμένου κατάχρηση εξουσίας», ζητώντας την παραίτησή του αν οι κατηγορίες αποδειχθούν αληθείς..

Από το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα υπογραμμίστηκε ότι «ο υπουργός δεν μπορεί να μετατρέψει τα ιταλικά τρένα σε ιδιωτικό του αυτοκίνητο» και ότι «η είδηση της μη προγραμματισμένης στάσης στο Τσαμπίνο είναι ένδειξη μεγάλης αλαζονείας και αποτελεί χαστούκι προς όλους Ιταλούς πολίτες που ταξίδευαν με τον ίδιο συρμό».

Ο πρόεδρος του Κινήματος Πέντε Αστέρων και πρώην πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπογράμμισε εξάλλου ότι «πρόκειται για ένα άκρως εσφαλμένο μήνυμα της πολιτικής προς τον κάθε πολίτη, σε μια φάση περικοπών και αυστηρότατης δημοσιονομικής πολιτικής».

Απαντώντας στις επικρίσεις, ο Τομάζο Φότι, εκπρόσωπος στη βουλή του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι «Αδέλφια της Ιταλίας», τόνισε ότι ο Λολομπρίτζιντα ήθελε να παρευρεθεί σε πρωτοβουλία κατά της Μαφίας στον ιταλικό Νότο. Πρόσθεσε, τέλος, πως, όταν ήταν πρωθυπουργός, «ο Ρέντσι είχε χρησιμοποιήσει το κυβερνητικό αεροσκάφος για προσωπικές του υποθέσεις».

Ο ίδιος ο υπουργός δεν έχει κάνει προς το παρόν κανένα σχόλιο

Με πληροφορίες από Guardian

 

Αντιδρά στη συμφωνία με τη Χαμάς ακροδεξιός υπουργός του Νετανιάχου: «Δημιουργεί επικίνδυνο προηγούμενο που αλλάζει την εξίσωση»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: