Το καλύτερο μπαρ του κόσμου 2023 είναι στη Βαρκελώνη και είναι το Sips * Kαι ψηλά στη λίστα δυο μπαρ της Αθήνας [videos]

FILE PHOTO: Εικόνα από το καλύτερο μπαρ του κόσμου για το 2023, το Sips στη Βαρκελώνη. Photo via Instagram@Sips Barcelona




Η Βαρκελώνη διατήρησε την πρωτιά της στη λίστα των 50 καλύτερων μπαρ στον κόσμο, καθώς το κοκτέιλ μπάρ Sips κατέκτησε την πρώτη θέση στα βραβεία του 2023.

Με τον πολυπόθητο τίτλο να έχει αποδοθεί εδώ και χρόνια σε  μπαρ του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, η χθεσινή ανακοίνωση των βραβείων στη Σιγκαπούρη,  σηματοδότησε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την κοσμοπολίτικη πόλη της Ισπανίας.

Το μπαρ Paradiso της Βαρκελώνης, που πήρε το πρώτο βραβείο του περασμένου έτους , έπεσε στην τέταρτη θέση φέτος.

Η τελετή της Τρίτης, που πραγματοποιήθηκε σε πρώην εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της δεκαετίας του 1950 στη Σιγκαπούρη, ήταν η πρώτη που φιλοξενήθηκε εκτός Ευρώπης στη 14χρονη ιστορία των βραβείων.

Η λίστα διαφοροποιείται ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια:

Η Πόλη του Μεξικού έχει τέσσερα μπαρ στη λίστα του 2023, συμπεριλαμβανομένου του Handshake Speakeasy που κατέλαβε την τρίτη θέση, ενώ η πρωτεύουσα της Αργεντινής Μπουένος Άιρες και η  Σιγκαπούρη φιλοξενούν τρία από τα κορυφαία 50 μπαρ.

Αρκετές ασιατικές χώρες  εμφανίζονται για πρώτη φορά, συμπεριλαμβανομένου του Zest της Σεούλ με επίκεντρο τη βιωσιμότητα — στην 18η θέση.

Η ανερχόμενη σκηνή των μπαρ της Μπανγκόκ έκανε επίσης μια δυνατή εμφάνιση, με το Mahaniyom Cocktail Bar να τερματίζει 19ο και το ρετρό στιλ BKK Social Club να ανακηρύσσεται το κορυφαίο μπαρ της Ασίας στη 13η θέση.

Οι νικητές ψηφίστηκαν ανώνυμα από το World’s 50 Best Bar Academy, μια ομάδα 680 προσωπικοτήτων του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων ιδιοκτητών μπαρ, μπάρμαν και κριτικών. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια ψηφοφορίας, με τα μέλη απλώς  να κρίνουν πού «απόλαυσαν την καλύτερη εμπειρία», είπαν οι διοργανωτές .

Λονδίνο, Νέα Υόρκη 

Ενώ μόνο τρία μπαρ στην πόλη της Νέας Υόρκης μπήκαν στη φετινή λίστα – από οκτώ το 2015 – η δεύτερη θέση πήγε στο Double Chicken Please  του Μανχάταν.

Η Φλόριντα και η Λουιζιάνα εκπροσωπήθηκαν με το Café La Trova του Μαϊάμι και το Jewel of the South της Νέας Ορλεάνης να διεκδικούν την 24η και 49η θέση, αντίστοιχα.

Και παρόλο που το Λονδίνο φιλοξενεί και πάλι περισσότερα “top-50 μπαρ” από οποιαδήποτε άλλη πόλη, η χθεσινή βράβευση σηματοδότησε την πρώτη φορά από την ίδρυση των βραβείων το 2009 που κανένα κατάστημα στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου δεν τερμάτισε στην πρώτη τριάδα.

Ο δύο φορές νικητής, το Connaught Bar, στην αριστοκρατική περιοχή Mayfair του Λονδίνου, τερμάτισε πέμπτο. Πέρυσι είχε τερματίσει όγδοο.

Οι συνιδιοκτήτες του μπαρ Sips, Σιμόν Καποράλε και Μαρκ Αλβάρες,  οι οποίοι άνοιξαν το μπαρ τους στη Βαρκελώνη κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, είπαν ότι η πρώτη θέση μπορεί να φέρει θεαματικά αποτελέσματα στην καθιέρωση της επιχείρησης.

 

Τα καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2023

1. Sips, Βαρκελώνη

2. Double Chicken Please, Νέα Υόρκη

3. Handshake Speakeasy, Πόλη του Μεξικού

4. Paradiso, Βαρκελώνη

5. Connaught Bar, Λονδίνο

6. Little Red Door, Παρίσι

7. Licorería Limantour, Πόλη του Μεξικού

8. Tayēr + Elementary, Λονδίνο

9. Alquímico, Cartagena

10. Himkok, Όσλο

11. Tres Monos, Μπουένος Άιρες

12. Line, Αθήνα

 

13. BKK Social Club, Μπανγκόκ

14. Jigger & Pony, Σιγκαπούρη

15.Maybe Sammy, στο Σίδνεϊ

16. Salmon Guru, Μαδρίτη

17. Overstory, Νέα Υόρκη

18. Zest, Σεούλ

19. Mahaniyom Cocktail Bar, Μπανγκόκ

20. Coa, Χονγκ Κονγκ

21. Drink Kong, Ρώμη

22. Hanky ​​Panky, Πόλη του Μεξικού

23. Caretaker’s Cottage, Μελβούρνη

24. Café La Trova, Μαϊάμι

25. Baba au Rum, Αθήνα

 

Για την πλήρη λίστα των κορυφαίων 50, επισκεφτείτε τον ιστότοπο των 50 καλύτερων μπαρ του κόσμου .

 

 

 

 

Mε πληροφορίες από CNN

 

Aποθέωση για τον συγκλονιστικό Κέβιν Σπέισι στην Οξφόρδη: Ερμήνευσε απόσπασμα από τον Τίμωνα τον Αθηναίο του Σαίξπηρ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: