Το Ισραήλ απέσυρε όλους τους διπλωμάτες του από την Τουρκία για λόγους ασφαλείας: Πήγε …περίπατο η εκστρατεία ομαλοποίησης των σχέσεων

A protestor holds a toy baby covered with blood during a protest in solidarity with the Palestinian people outside the U.S. Consulate General against a strike on a hospital in the Gaza Strip, Istanbul, Turkey, 18 October 2023. According to Palestinian authorities in Gaza hundreds of people have been killed in the explosion on 17 October 2023. Israel has denied responsibility and said a Palestinian Islamic Jihad (PIJ) rocket misfire caused the blast. EPA/ERDEM SAHIN




Το Ισραήλ απέσυρε όλους τους διπλωμάτες του από την Τουρκία, μεταξύ των οποίων και την πρέσβειρα Ιρίτ Λιλιάν, για λόγους ασφαλείας, αναφέρει η εφημερίδα Times of Israel, επικαλούμενη δύο Τούρκους αξιωματούχους.

Το Συμβούλο Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ είχε εκδώσει την Τρίτη ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία, εκφράζοντας φόβους ότι οι Ισραηλινοί πολίτες που βρίσκονται στη χώρα αυτή μπορεί να στοχοποιηθούν. Για τον λόγο αυτόν κάλεσε όλους τους Ισραηλινούς να φύγουν το συντομότερο δυνατόν.

Η απόφαση για την αποχώρηση των διπλωματών ελήφθη μετά τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τις διπλωματικές αποστολές του Ισραήλ στην Τουρκία και αφού ορισμένοι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στην πρεσβευτική κατοικία στην Άγκυρα και σε ένα κτίριο όπου στεγάζεται το προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.

Οι αξιωματούχοι τόνισαν ότι οι διπλωμάτες έφυγαν για λόγους ασφαλείας και ότι η αποχώρησή τους δεν έγινε για πολιτικούς λόγους.

Σύμφωνα με άλλα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, οι διπλωμάτες του Ισραήλ στην Ιορδανία, το Μαρόκο και το Μπαχρέιν έχουν επίσης φύγει από τις χώρες αυτές, για τους ίδιους λόγους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Άγκυρα, Turkey

«Σύντομα θα δείτε τη Γάζα από μέσα» λέει ο υπουργός Άμυνας στους στρατιώτες του Ισραήλ: «Η εντολή θα δοθεί»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: