Στο τηλέφωνο Φιντάν με Μπλίνκεν για το «μυστήριο» του τουρκικού drone που κατέρριψe αμερικανικό F-16 αλλά η Άγκυρα λέει πως «έπεσε» γενικώς και αορίστως

FILE PHOTO: Οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Τουρκίας, Άντονι Μπλίνκεν και Χακάν Φιντάν (δεξιά) κατά τη συνάντηση τους στο Λονδίνο. Φωτογραφία Turkish MFA, @MFATurkiye




Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν και οι δύο συζήτησαν για την κατάρριψη ενός τουρκικού drone από αμερικανικές δυνάμεις στη Συρία, ανέφερε πηγή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Ουάσιγκτον ανέφερε χθες ότι ένα αμερικανικό F-16 κατέρριψε ένα τουρκικό drone που πετούσε κοντά σε περιοχή όπου είχαν αναπτυχθεί Αμερικανοί στρατιώτες στη βορειοανατολική Συρία.

  • Νωρίτερα σήμερα η Άγκυρα τόνισε πως έχασε ένα τουρκικό drone στη διάρκεια επιχειρήσεων εναντίον Κούρδων μαχητών στη βορειοανατολική Συρία λόγω “διαφορετικών τεχνικών εκτιμήσεων”.
  • Στην τηλεφωνική τους επικοινωνία, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν να βελτιώσουν τη λειτουργία των μηχανισμών αποφυγής σύγκρουσης μεταξύ Τουρκίας-ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των τουρκικών επιχειρήσεων στη Συρία και το Ιράκ, ανέφερε η τουρκική πηγή.

Θα συνεχιστούν τα πλήγματα στη Συρία

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε σήμερα στον Αμερικανό ομόλογό  ότι τα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία θα συνεχιστούν, παρά την κατάρριψη του τουρκικού drone.

Ο Φιντάν είπε στον Μπλίνκεν ότι «οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στο Ιράκ και τη Συρία θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα», ανέφερε μια τουρκική διπλωματική πηγή.

 

 

Με πληροφορίες από Reuters-Anadolu μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Άγκυρα, Turkey

Αλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε από την Αγκυρα: Παραδέχθηκε τελικά την κατάρριψη του drone αλλά χωρίς να πει ποιός το έριξε

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: