Στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας: Συναντήσεις με Σακελλαροπούλου-Μητσοτάκη

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχεται τον πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Κορέας Han Duck-soo, στο Προεδρικό Μέγαρο, Αθήνα, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023. Ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Κορέας, Han Duck-soo, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα από τις 12 έως τις 14 Οκτωβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ




Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας Han Duck-soo. Νωρίτερα είχε συνομιλίες με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια έγινε δεκτός από τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Οι δύο χώρες μας παρότι απέχουν γεωγραφικά πολύ, ωστόσο συνδέονται με ισχυρούς δεσμούς φιλίας, που έχουν σφυρηλατηθεί με κοινούς αγώνες για ανεξαρτησία, ελευθερία και ειρήνη» σημείωσε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία αναφέρθηκε στη συμμετοχή του ελληνικού εκσρατευτικού σώματος στον πόλεμο της Κορέας. Στις απώλειες των Ελλήνων στρατιωτών αναφέρθηκε και ο Νοτιοκορεάτης Πρωθυπουργός.

Όπως σημείωσε «ο Κορεατικός λαός δεν θα ξεχάσει ποτέ τη συνεισφορά του ελληνικού λαού». «Θα είμαστε πάντα η μία χώρα δίπλα στην άλλη αγωνιζόμενες υπέρ ειρήνης, ελευθερίας και ευημερίας» ανέφερε.

Τόσο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου όσο και ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας αναφέρθηκαν στους τομείς που μπορούν να εξελιχθούν οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών. Συγκεκριμένα στο εμπόριο, τη ναυτιλία και την ναυπηγική.

Στη συνέχεια μετέβη ο Νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Οι δεσμοί των δύο χωρών πάνε πολλά χρόνια πίσω, όταν οι Έλληνες πολέμησαν για την ανεξαρτησία της χώρας σας. Είναι ευκαιρία η επίσκεψή σας αυτή για να συσφίξουμε τις περαιτέρω εμπορικές διμερείς μας σχέσεις » σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου με την ομόλογό της ενώ θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ των αντιπροσωποποιών των δύο χωρών.

Με πληροφορίες από ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Μητσοτάκης στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ηγετών του ΕΛΚ για την κρίση στη Μέση Ανατολή: Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται ενιαία φωνή

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: