Συνέντευξη Τσακαλώτου με βολές: «Δεν θες την ενότητα όταν βάζεις τον Πολάκη συντονιστή, ο Τσίπρας έπρεπε να δηλώσει ότι δεν τον υπονόμευσε κανείς»[βίντεο]

O Eυκλείδης Τσακαλώτος μιλά στο Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Το επόμενο διάστημα θα κριθεί «αν υπάρχει χώρος στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανανεωτική – ριζοσπαστική αριστερά.

Αυτό υποστήριξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα».

Υποστήριξε επίσης ότι μέχρι στιγμής αυτό που διαφαίνεται είναι ότι από την πλευρά της ηγεσίας του κόμματος δεν διαφαίνεται η πρόθεση να γίνει καμία πολιτική συζήτηση.

Ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε επίσης ότι τα στελέχη της Ομπρέλας προσπαθούν εντός των οργάνων του κόμματος να θέσουν συγκεκριμένα πολιτικά ζητήματα για την ανασυγκρότηση της Αριστεράς.

Παρόλα αυτά όπως είπε από την πλευρά της ηγεσίας «δεν συζητάνε πολιτικά. Στην Πολιτική Γραμματεία υπήρξαν σοβαρότατες ομιλίες όμως η άλλη μεριά δουλεύει με τον μηχανισμό.

Δεν πήραμε ούτε μία πολιτική απάντηση. Δεν τους νοιάζει να κάνουν μια πολιτική συζήτηση. Δουλεύουν μέσα από έναν μηχανισμό».

Στη συνέχεια εκτόξευσε βολές κατά της ηγεσίας μέσω Παύλου Πολάκη λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όταν βάζεις τον κ. Πολάκη συντονιστή δεν θες την ενότητα».

Οσον αφορά τις τοποθετήσεις Τζουμάκα περί διαπλοκής εντός ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσακαλώτος τήρησε αποστάσεις, όπως και από άλλες δημόσιες παρεμβάσεις ακόμη και στελεχών της Ομπρέλας.

Παρόλα αυτά είπε πως όλα αυτά πρέπει να απαντηθούν πολιτικά χωρίς να υπάρξουν επιλογές διαγραφών.

Τόνισε επίσης ότι οι αντιδράσεις συτές προκλήθηκαν μετά την ομιλία Κασσελάκη στον ΣΕΒ  η οποία ήταν «πέραν της αριστεράς σε κάθε της μορφή».

Σχολιάζοντας τις κατηγορίες περί υπονόμευσης και τη σιωπή του Αλέξη Τσίπρα ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος να είχε παρέμβει προεκλογικά για να ξεκαθαρίζει ότι δεν υποστηρίζει κανέναν αλλά και ότι ουδείς τον υπονόμευσε.

Αναφερόμενος στο μέλλον χαρακτήρισε κρίσιμο το επόμενο διάστημα τονίζοντας ότι «εγώ δεν έχω κάνει καμία προσωπική επίθεση, δεν θεωρώ ότι το πεδίο της μάχης είναι το αν είναι νομιμοποιημένος να είναι πρόεδρος.

Πρέπει να κάνουμε μια πολιτική συζήτηση για το πώς θα υπάρξει η ανασυγκρότηση της αριστεράς ώστε να παίξει ρόλο στα πράγματα της χώρας».

Τέλος είπε πως «δεν γίνεται να αντιμετωπίσεις τον Μητσοτάκη αν δεν κάνεις μια συζήτηση γιατί χάσαμε και ποιο πολιτικό σχέδιο έχεις για να τον κερδίσεις».







Aδειάζει Κασσελάκη και ο Δραγασάκης: Απειλείται πλέον η ίδια η ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ, να αποσυρθούν οι απειλές διαγραφών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: