Σε τελική συμφωνία για το μεταναστευτικό κατέληξαν οι 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης

FILE PHOTO: Police officers stand in front of hundreds of migrants waiting outside the hotspot to be transferred to the mainland on the Sicilian island of Lampedusa, southern Italy, 15 September 2023. EPA, CIRO FUSCO




Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης συμφώνησαν σήμερα επί του κρίσιμης σημασίας κειμένου μεταρρύθμισης της μεταναστευτικής πολιτικής, ανακοίνωσε η ισπανική προεδρία της ΕΕ.

Οι πρεσβευτές των 27 χωρών μελών της ΕΕ συμφώνησαν  στο τελευταίο τμήμα μιας γενικής αναθεώρησης για τους κανόνες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται τους αιτούντες άσυλο και τους παράτυπους μετανάστες, εν όψει της κατάθεσής του προς ψήφιση στο Ευρωκοινοβούλιο και τη μετατροπή του σε νόμο το 2024.

Οι πρεσβευτές των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης συμφώνησαν επί σημαντικού κειμένου της μεταρρύθμισης της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής ξεπερνώντας τις διαφωνίες της Ιταλίας, εν όψει της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής της Παρασκευής στην Γρανάδα.

  • Το συγκεκριμένο πακέτο ρυθμίσεων αποσκοπεί στην από κοινού οργάνωση της απάντησης σε περιπτώσεις μαζικής ροής μεταναστών σε μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως κατά την διάρκεια της κρίσης της περιόδου 2015-2016, που επιτρέπει την παράταση της διάρκειας κράτησης μεταναστών στα εξωτερικά σύνορα της Ενωσης.

Το κείμενο θα αποτελέσει πλέον αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους ευρωβουλευτές.

 

Με πληροφορίες από AFP

 

Το μεταναστευτικό θρυαλλίδα για την ενωμένη Ευρώπη: Ξεφτίζουν τα ανοιχτά σύνορα – Αυξάνονται ραγδαία οι έλεγχοι στα σύνορα των κρατών μελών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: