Προσγειώθηκε στην Αθήνα η πρώτη πτήση για τον επαναπατρισμό Αμερικανών πολιτών από το Ισραήλ

FILE PHOTO: Επιβατικά αεροσκάφη της United Airlines EPA, JOHN G. MABANGLO




Η πρώτη πτήση που οργάνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την απομάκρυνση Αμερικανών πολιτών από το Ισραήλ προσγειώθηκε απόψε στην Αθήνα.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι είπε νωρίτερα στους δημοσιογράφους ότι αυτή η πρώτη ειδικά ναυλωμένη πτήση βρισκόταν «καθ’ οδόν» για την Ευρώπη.

Η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει επίσης την πιθανότητα απομάκρυνσης των Αμερικανών πολιτών δια θαλάσσης.

«Απλώς προσπαθούμε να έχουμε περισσότερες επιλογές», σημείωσε.

  • Μια πηγή, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ανέφερε ότι προγραμματίζονται και άλλες τέτοιες πτήσεις από το Τελ Αβίβ για την Αθήνα, τουλάχιστον μέχρι τις 19 Οκτωβρίου.

Την Τετάρτη η εταιρεία United Airlines ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει δύο ακόμη πτήσεις στο δρομολόγιο Νιούαρκ-Αθήνα, για να βοηθήσει τους Αμερικανούς που προσπαθούν να επιστρέψουν στις ΗΠΑ από το Ισραήλ. Σήμερα, η εταιρεία έκανε λόγο και για μια τρίτη, επιπρόσθετη πτήση ενώ και η Delta Air Lines σκοπεύει να αυξήσει τα δρομολόγιά της από την Αθήνα τις επόμενες ημέρες. Η United, η American και η Delta έχουν διακόψει προσωρινά τις απευθείας πτήσεις τους από και προς το Ισραήλ.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ρίτσαρντ Βέρμα είχε επαφές στις αρχές της εβδομάδας με τις αεροπορικές εταιρείες για το θέμα του επαναπατρισμού των Αμερικανών. Φέρεται να είπε στις εταιρείες ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει δεχθεί σχεδόν 17.000 αιτήματα για βοήθεια από Αμερικανούς που θέλουν να φύγουν από το Ισραήλ.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ουάσιγκτον, United States

Αποκαλυπτική ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου στο ACTΙON 24 – Αμερικανικό τελεσίγραφο στην Αγκυρα: Καταδικάστε τώρα την τρομοκρατική επίθεση κατά του Ισραήλ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: