Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά τις εξελίξεις στο Ισραήλ, αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην Κύπρο

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης απευθύνει χαιρετισμό στο Συνέδριο Maritime Cyprus 2023. Photo pio.gov.cy




Η Κύπρος είναι έτοιμη να συνδράμει, ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας, στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Ισραήλ, την οποία «παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά», δήλωσε το βράδυ της Κυριακής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι έχουν δοθεί οδηγίες για αύξηση των ελέγχων σε διάφορα σημεία του νησιού.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της δεξίωσης για την έναρξη του Διεθνούς Συνεδρίου «Ναυτιλιακή Κύπρος 2023», στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα διαδραματίζονται στο Ισραήλ, λέγοντας πως, «παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά την κατάσταση και έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι εσωτερικές διαδικασίες που αφορούν την Κυπριακή Δημοκρατία σε τέτοιου είδους περιπτώσεις».

«Είμαστε σε επαφή με το Ισραήλ, με την ηγεσία στο Ισραήλ, αλλά και με τα γειτονικά κράτη, γιατί αυτό που συμβαίνει εκεί επηρεάζει ευρύτερα την περιοχή μας», συμπλήρωσε.

Την ίδια στιγμή, συνέχισε, η Κύπρος έχει εκφράσει την ετοιμότητα της να βοηθήσει, ειδικότερα στον τομέα της υγείας, αν προκύπτουν οι οποιεσδήποτε ανάγκες.

«Όλοι παρακολουθούμε ότι συνεχώς προκύπτουν νέα δεδομένα σε σχέση με κόσμο, ο οποίος είναι σοβαρά τραυματισμένος. Άρα, ως Κυπριακή Δημοκρατία, έχουμε εκφράσει την ετοιμότητα μας, αν θεωρείται αναγκαίο από πλευράς του Ισραήλ, να βοηθήσουμε στον συγκεκριμένο τομέα», ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Ερωτηθείς αν τίθενται θέματα ασφάλειας για την Κύπρο, υπέδειξε πως «σίγουρα έχουν αυξηθεί οι σχετικοί έλεγχοι, ειδικότερα σε συγκεκριμένα σημεία, όπως σε αεροδρόμια, λιμάνια, μαρίνες, στη διπλωματική αποστολή του Ισραήλ και όχι μόνο», υπενθυμίζοντας πως υπάρχει και μια μεγάλη ισραηλινή κοινότητα στο νησί.

«Έχουν δοθεί οδηγίες, ώστε να ενισχυθεί η ασφάλεια σε όλους αυτούς τους τομείς, το παρακολουθούμε, το αξιολογούμε καθημερινά και ελπίζω σύντομα, παρόλο που βλέπουμε την κατάσταση να συνεχίζεται, να υπάρξουν δεδομένα που να μας επιτρέψουν να αισιοδοξούμε ότι θα υπάρξει τερματισμός αυτής της κατάστασης», κατέληξε στη δήλωση του ο Πρόεδρος.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Σταύρος Κονιώτης
Λευκωσία, Κύπρος

Στην Κύπρο μεταφέρεται η ομάδα μπάσκετ της Μακάμπι μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ – Αναβολές αγώνων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: