Πωλείται μέσω του Sotheby’s η έπαυλη της «Madam Secretary» Μαντλίν Ολμπράιτ: Ένα αρχοντικό στο οποίο γράφτηκαν κομμάτια της σύχρονης ιστορίας

H πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Όλμπράιτ. EPA/MICHAEL REYNOLDS




Aν οι τοίχοι της εμβληματικής κατοικίας της Μαντλίν Ολμπράιτ μπορούσαν να «μιλήσουν», σίγουρα θα είχαν να διηγηθούν συναρπαστικές ιστορίες από τους υψηλόβαθμους καλεσμένους που την επισκέφθηκαν.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ η οποία έζησε στο ιστορικό αρχοντικό για περισσότερα από 50 χρόνια υποδέχθηκε μεταξύ άλλων τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ, τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Εχούντ Μπαράκ, τον Χένρι Κίσινγκερ και την Κοντολίζα Ράις.

Σήμερα, σχεδόν δύο χρόνια από τον θάνατό της, ένα από τα πλέον ιστορικά σπίτια στις ΗΠΑ του 19ου αιώνα διατίθεται προς πώληση μέσω της Sotheby’s International Realty, έναντι $4 εκατ. όπως ανέφερε η Wall Street Journal.

«Η αλήθεια είναι ότι το σπίτι μου είναι άνετο, όχι αριστοκρατικό, και τα δείπνα μου ήταν απλά σε μπουφέ, σαλάτα, ρολό και ένα κομμάτι από κάτι» είχε γράψει στην αυτοβιογραφία της με τίτλο «Madam Secretary» το 2003.

Ενώ ένας καλεσμένος της, είχε πει σε δημοσιογράφο: «Σίγουρα δεν πηγαίνουμε εκεί για το φαγητό».

Κρυμμένη στην ιστορική συνοικία Georgetown της Ουάσινγκτον η κατοικία αγοράστηκε από την Ολμπράιτ και τον σύζυγό της το 1968 για περίπου 100.000 δολάρια, σύμφωνα με το Robb Report.

Το συνολικά 437 τετραγωνικών μέτρων αρχιτεκτονικής ομοσπονδιακού στυλ, αρχοντικό εκτείνεται σε τρεις ορόφους και διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια και πέντε μπάνια, βιβλιοθήκη με θέα το κήπο, γραφείο, σαλόνι με δύο τζάκια καθώς και μία ανακαινισμένη κουζίνα με μαρμάρινους πάγκους και συσκευές υψηλής τεχνολογίας.

Πρωταγωνιστούν οι ξύλινες λεπτομέρειες και η απαλή χρωματική παλέτα στους φωτεινούς εσωτερικούς χώρους που τους αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τα μεγάλα παράθυρα που υπάρχουν.

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Βαθαίνει η κρίση στη Βουλή των Αντιπροσώπων: Αποσύρθηκε ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου

ένα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: