Ποιος είναι επιτέλους ο Banksy; Οι στοιχηματικές έχουν τα δικά τους φαβορί για τον εμπνευσμένο πλην μυστηριώδη street artist

A man looks at a graffiti that forms part of the exhibition ‘The Mystery of Banksy’ on dislpay at the Halle 622 in Zurich, Switzerland, 23 February 2023. The exhibition featuring replicas of works by British anonymous street artist Banksy runs from 24 February to 31 May 2023. EPA/MICHAEL BUHOLZER




Στοιχήματα για την πραγματική ταυτότητα του Banksy δέχονται διαδικτυακές εταιρείες αθλητικών στοιχημάτων.

Στη λίστα με τα πιθανά ονόματα περιλαμβάνονται:

Ο ο αρχηγός των Massive Attack, Ρόμπερτ Ντελ Νάγι

 

Oι καλλιτέχνες KAWS

 

 

…και Τζεφ Κουνς.

, ο αθλητής, πρώην παίκτης των New England Patriots Τομ Μπρέιντι και πολλοί άλλοι.

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αρκετές ιστοσελίδες αθλητικών στοιχημάτων λαμβάνουν στοιχήματα για την πραγματική ταυτότητα του ανώνυμου καλλιτέχνη της street art. Οι ιστότοποι τυχερών παιχνιδιών προσπάθησαν και στο παρελθόν να επωφεληθούν από εικασίες γύρω από την ταυτότητα του αινιγματικού καλλιτέχνη.

Τα στοιχήματα άρχισαν πρόσφατα και πάλι αφού ο Banksy είναι αντιμέτωπος με μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του βρετανική εταιρεία ευχετήριων καρτών, η οποία μπορεί να τον αναγκάσει να αποκαλύψει την ταυτότητά του.

Ο ιδιοκτήτης Άντριου Γκάλαχερ της Full Colour Black υπέβαλε τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση με αφορμή ανάρτηση που έκανε ο Banksy στο Instagram τον Νοέμβριο του 2022.

Η εφημερίδα Daily Mail σε δημοσίευμά της υποστπήριξε ότι ο Banksy είναι ο Ρόμπιν Γκάνινγκχαμ από το Μπρίστολ που είναι σήμερα 53 ετών και φοίτησε σε δημόσιο σχολείο και αναφέρεται ως ο πρώτος κατηγορούμενος σε δικαστική υπόθεση, στην οποία κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση.

 

Συγκατηγορούμενη είναι η εταιρεία που ίδρυσε ο Banksy, Pest Control Ltd., η οποία πουλά την τέχνη του, που κοσμεί σπίτια και γκρεμισμένους τοίχους στο Μπρίστολ και το Λονδίνο, αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Εκμεταλλευόμενη την αγωγή η BetOnline διαδικτυακή πλατφόρμα τυχερών παιχνιδιών όρισε στοιχήματα με ημερομηνία λήξης έως τις 30 Νοεμβρίου.

Πιθανά ονόματα στα στοιχήματα αναφέρονται ο Ρόμπερτ Ντελ Νάγια των Massive Attack, ο οποίος είναι καλλιτέχνης γκράφιτι και πρώην μέλος της κολλεκτίβας Wild Brunch από το Μπρίστολ, απ’ όπου είναι ο Banksy, οι καλλιτέχνες Ντέιβιντ Χόκνεϊ και Ντάμιεν Χιρστ, αλλά και απίθανοι υποψήφιοι, όπως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, ο ηθοποιός Μόργκαν Φρίμαν και ο Τόμ Μπρέιντι.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ Κ.Γ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Σαλμάν Ρούσντι: Σε βιβλίο από το δικό του σακατεμένο χέρι οι μνήμες από την απόπειρα δολοφονίας που άφησαν τυφλό στο ένα μάτι τον «βλάσφημο» συγγραφέα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: