Παγκόσμια προειδοποίηση από ΗΠΑ για τους αμερικανούς πολίτες υπό τον φόβο τρομοκρατικών χτυπημάτων: Κρίσιμο διάγγελμα Μπάιντεν από το Οβάλ Γραφείο

ISRAEL USA DIPLOMACY




Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης «Παγκόσμια προειδοποίηση ασφαλείας» για ξένους Αμερικανούς πολίτες, επικαλούμενο αυξημένες εντάσεις σε διάφορες περιοχές σε όλο τον κόσμο καθώς και την πιθανότητα εξτρεμιστικών επιθέσεων και βίας κατά Αμερικανών.

Η προειδοποίηση δεν κάνει ειδική αναφορά σε κάποιο συγκεκριμένο παγκόσμιο γεγονός ή πόλεμο, αλλά έρχεται εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και την απάντηση του Ισραήλ.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει να απευθύνει απευθείας διάγγελμα στον αμερικανικό λαό προκειμένου να συνεχίσει να χρηματοδοτεί την Ουκρανία και το Ισραήλ εν μέσω των πολεμικών προσπαθειών τους.

Το διάγγελμα θα απευθευνθεί από το Οβάλ Γραφείο στις 3 η ώρα Ελλάδας.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την παραμονή του αιτήματος του Λευκού Οίκου προς το Κογκρέσο για στήριξη 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων για παροχή βοήθειας και πόρων στην Ουκρανία, το Ισραήλ, την Ταϊβάν και τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Ο Μπάιντεν αναμένεται να διατυπώσει το επιχείρημα ότι η υποστήριξη της Ουκρανίας και του Ισραήλ είναι θέμα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ και ότι ο κόσμος βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής.

«Θα υποστηρίξει ότι το κόστος της αδράνειας και το κόστος της αποχώρησης είναι πολύ υψηλότερο», ανέφερε ένας αξιωματούχος.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν υπέβαλε τον Αύγουστο το τελευταίο της λεγόμενο αίτημα συμπληρωματικής χρηματοδότησης.

Η πρόταση εκείνη ζητούσε 24,1 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει την Ουκρανία μέχρι το τέλος του έτους, αλλά το Κογκρέσο δεν την ενέκρινε αρχικά.

Το παρασκήνιο

Καθώς παρακολουθούσε τις φρικτές σκηνές βίας να εκτυλίσσονται στο Ισραήλ, ο Μπάιντεν εξέφρασε στους κορυφαίους συμβούλους του τις τελευταίες ημέρες την επιθυμία να μιλήσει απευθείας στον αμερικανικό λαό για τη σημασία της υποστήριξης των συμμάχων των Ηνωμένων Πολιτειών που αντιμετωπίζουν απρόβλεπτες επιθέσεις.

Αυτή η επιθυμία έθεσε σε κίνηση εδώ και ημέρες τις διαδικασίες προγραμματισμού και συγγραφής της ομιλίας Μπάιντεν που θα εκφωνηθεί σε ώρα primetime από το Οβάλ Γραφείο, όπως δήλωσε στο CNN ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο πρόεδρος κατέστησε σαφές στους συμβούλους του ότι η ομιλία του θα πρέπει να τονίζει ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία και το Ισραήλ δεν συνιστά απλώς ένα ισχυρό μήνυμα προς τον κόσμο, αλλά και θέμα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.

Οι σύμβουλοι αναμένουν ότι όπως συμβαίνει με κάθε σημαντική ομιλία, ο ίδιος ο πρόεδρος θα δώσει τις τελευταίες πινελιές και επεξεργασίες πριν από την τελική ομιλία.

 

«Μερικές δεκάδες, όχι εκατοντάδες» οι νεκροί στο νοσοκομείο στη Γάζα, λέει ευρωπαίος αξιωματούχος ασφαλείας * «Μάλλον δεν το έκανε το Ισραήλ»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: