«Μερικές δεκάδες, όχι εκατοντάδες» οι νεκροί στο νοσοκομείο στη Γάζα, λέει ευρωπαίος αξιωματούχος ασφαλείας * «Μάλλον δεν το έκανε το Ισραήλ»

FILE PHOTO: The scene of destruction at Al Ahli hospital after an air strike in Gaza City, 17 October 2023. According to Palestinian officials hundreds of people have been killed in an Israeli strike on a hospital in Gaza on 17 October. EPA/MOHAMMED SABER




Ο επικεφαλής μιας ευρωπαϊκής υπηρεσίας πληροφοριών δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «δεν υπάρχουν 200 ή ακόμη και 500 νεκροί, από την επίθεση στο νοσοκομείο Αλ-Αχλί αλλά μάλλον μερικές δεκάδες, πιθανότατα μεταξύ 10 και 50».

Ο αξιωματούχος, σύμφωνα με το AFP,  μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας και πρόσθεσε ότι  «το Ισραήλ μάλλον δεν το έκανε αυτό», σύμφωνα με «σοβαρές ενδείξεις» των πληροφοριών που έχουν στη διάθεσή τους οι υπηρεσίες που εργάζεται.

Υπενθυμίζεται ότι η  Χαμάς κατηγόρησε αμέσως τον ισραηλινό στρατό ότι από δικό τοτυ βομβαρδισμό στο νοσοκομείο της Γάζας έχασαν τη ζωή τους 500 άνθρωποι.

Ο βομβαρδισμός, για τον οποίο το Ισραήλ και η Χαμάς επιρρίπτουν ο ένας στον άλλον την ευθύνη, προκάλεσε «μερικές δεκάδες θανάτους» και όχι εκατοντάδες δήλωσε ο συγκεκριμένος αξιωματούχος.

«Το κτίριο δεν καταστράφηκε», πρόσθεσε ο ίδιος και «το νοσοκομείο πιθανότατα είχε εκκενωθεί προηγουμένως, όπως πολλά νοσοκομεία που βρίσκονται στα βόρεια της Γάζας», μετά την σχετική εντολή από τον ισραηλινό στρατό, υπογράμμισε, τονίζοντας επίσης ότι «κανένα στοιχείο δεν επιβεβαιώνει» ότι βρίσκονταν εκατοντάδες άνθρωποι στο πάρκινγκ όπου έγινε η επίθεση.

Το νοσοκομείο Αλ- Αχλί χτυπήθηκε από πύραυλο το βράδυ της Τρίτης.

Η Χαμάς κατηγόρησε αμέσως τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος βομβαρδίζει καθημερινά τον θύλακα από τις 7 Οκτωβρίου, αναφέροντας ότι η έκρηξη σκότωσε 200 έως 500 ανθρώπους.

Χθες το μεσημέρι το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε ότι σκοτώθηκαν  τουλάχιστον 471 άτομα.

Ο Ισραηλινός Στρατός αρνήθηκε ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση και κατηγόρησε την παλαιστινιακή οργάνωση για Ισλαμική Τζιχάντ. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, επρόκειτο για πύραυλο της οργάνωσης που εκτοξεύτηκε προς το Ισραήλ και έχασε τον στόχο της. «Με αρκετούς πυραύλους έχουν γίνει λάθη εκτόξευσης», επιβεβαίωσε αυτός ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ευρωπαϊκών υπηρεσιών πληροφοριών το βράδυ της Τετάρτης.

Σημειώνεται ότι ο  Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στις δηλώσεις του από το Ισραήλ ανέφερε ότι όπως φαίνεται το χτύπημα έγινε από την άλλη πλευρά, κατηγορώντας την Ισλαμική Τζιχάντ.

Mε πληροφορίες από AFP/ Liberation/Le Parisien

Οι αποδείξεις που επικαλείται το Ισραήλ: Βίντεο, αεροφωτογραφίες και υποκλαπείσα συνομιλία «δείχνουν» ότι ρουκέτα της Χαμάς χτύπησε το νοσοκομείο στη Γάζα [videos, audio, photos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: