Παγκόσμια κατακραυγή για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα: Kαταδικάζουν Αραβικός Σύνδεσμος, μουσουλμανικές χώρες και Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Palestinians search for bodies and survivors in the rubble of a residential building leveled in an Israeli airstrike, in Khan Younis refugee camp in the southern Gaza Strip, on 16 October 2023 EPA/HAITHAM IMAD




Ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου κάλεσε σήμερα τη Δύση να παρέμβει αμέσως για «να σταματήσει την τραγωδία στη Γάζα»,μετά τον βομβαρδισμό νοσοκομείου που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες Παλαιστίνιους.

Ο Άχμεντ Αμπούλ Γέιτ καταδίκασε την πολύνεκρη επίθεση, κάνοντας λόγο για «έγκλημα πολέμου» και προειδοποιώντας πως οι δράστες του θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Καλώ όλη την ανθρωπότητα να αναλάβει δράση για να σταματήσει αυτή η άνευ προηγουμένου βαρβαρότητα στη Γάζα», τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στον βομβαρδισμό νοσοκομείου «μέσα στο οποίο βρίσκονταν γυναίκες, παιδιά και αθώοι πολίτες».

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν καταδίκασε το ισραηλινό πλήγμα σε νοσοκομείο της Γάζας, από το οποίο σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν εκατοντάδες «άοπλοι και ανυπεράσπιστοι άνθρωποι».

Για «επικίνδυνη κλιμάκωση» των ισραηλινών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας, κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ, επισημαίνοντας πως πλέον πλήττονται νοσοκομεία, σχολεία και αστικά κέντρα.

Στην Ιορδανία, το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα, απευθύνοντας έκκληση στη διεθνή κοινότητα να προστατεύσει τον παλαιστινιακό λαό και να καταβάλλει συντονισμένες προσπάθειες για τον τερματισμό που πολέμου.

Την άμεση παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας ζήτησε επίσης το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Από την πλευρά του και ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας καταδίκασε την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο νοσοκομείο της Γάζας και απαίτησε την άμεση προστασία για τους άμαχους και τις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης.

“Ο ΠΟΥ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στο νοσοκομείο Αλ ‘Αχλι Αραμπ”, έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπεγκέσους.

Με πληροφορίες από μέσω Reuters-Anadolu – AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φύγετε αμέσως από την Τουρκία: Το Ισραήλ προειδοποιεί τους πολίτες του για κίνδυνο αντιποίνων από ισλαμιστικά στοιχεία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: