Ο Ερντογάν ξεκίνησε το βρώμικο παιγνίδι του για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ: Το κόμμα του λέει τώρα ότι η ψηφοφορία δεν θα γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου!!!

O Ταγίπ Ερντογάν στο βήμα της τουρκικής βουλής. Photo: Τουρκική Προεδρία




Το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ενδέχεται να αναβάλει την ψηφοφορία για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet.

Το τουρκικό κοινοβούλιο αναγνωρίζει ότι η Σουηδία έχει εκπληρώσει όλες τις απαιτήσεις που παρουσίασε η Άγκυρα σχετικά με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τις προμήθειες όπλων προς την Τουρκία. Ωστόσο, το Κοινοβούλιο εξακολουθεί να είναι “αναστατωμένο” για τις πυρπολήσεις του Κορανίου που συμβαίνουν στη Σουηδία.

Ως αποτέλεσμα, το κόμμα του ισλαμιστή Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει καμία πρόθεση να επισπεύσει τη διαδικασία επικύρωσης του πρωτοκόλλου ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, αναφέρει η εφημερίδα.

«Ενώ δεν έχει οριστεί σαφές χρονοδιάγραμμα, οι επίσημοι εκπρόσωποι του AKP πιστεύουν ότι το πρωτόκολλο δεν θα συζητηθεί βραχυπρόθεσμα, αλλά ούτε θα καθυστερήσει», αναφέρει η εφημερίδα.

Σημειώνει ότι εάν δεν ληφθεί νέα απόφαση, οι ηγέτες του AKP δεν αναμένουν ότι το πρωτόκολλο (της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ) θα συμπεριληφθεί στην κοινοβουλευτική ημερήσια διάταξη μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, όταν προγραμματίζονται οι συζητήσεις για τον προϋπολογισμό, και είναι πιθανό να αναβληθεί για το νέο έτος.

Γνωστός Αμερικανός γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων κτύπησε αλύπητα τον Ερντογάν: Πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά τη σχέση της Τουρκίας με το ΝΑΤΟ, λέει ο Ρικ Σκοτ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: