«Κοίτα τί ήρθε με το ταχυδρομείο σήμερα»: Καπέλο από τον Τραμπ δώρο στον Όρμπαν αντί συγνώμης που τον μπέρδεψε με τον Ερντογάν…

Ο Βίκτορ Όρμπαν με το καπέλο που του έστειλε ο Τραμπ με ιδιόχειρη αφιέρωση γεμάτη σημασία…Photo via X@PM_VictorOrban




Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν ξανά σε νέα ενσταντανέ. Ο Όρμπαν, ο οποίος δεν φωτογραφήθηκε προσφάτως σε ένθερμη  χειραψία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, φόρεσε χθες ένα καπέλο που είπε ότι του έστειλε ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Κοίτα τι ήρθε στο ταχυδρομείο σήμερα! Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας, @realDonaldTrump!» έγραψε ο Όρμπαν στο X δίπλα σε μια φωτογραφία του με ένα έντονο κόκκινο καπέλο που με κεφαλαία γράμματα γράφει «TRUMP».

Στο μπροστινό μέρος του καπέλου είναι γραμμένο με το χέρι «Βίκτορ είσαι υπέροχος» συνοδευόμενο από  την υπογραφή του Τραμπ. Στο πλάι βρίσκονται οι αριθμοί 45 και 47 — ο Τραμπ ήταν ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ και θέλει να είναι ο 47ος.

Το δώρο μπορεί να είναι μια συγγνώμη από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, καθώς νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Τραμπ μπέρδεψε τους ηγέτες της Ουγγαρίας και της Τουρκίας.

«Υπάρχει ένας άντρας, ο Βίκτορ Όρμπαν, τον άκουσε ποτέ κανείς;» είπε ο Τραμπ  σε συγκέντρωση στο Νιου Χάμσαϊρ. «Είναι πιθανώς ένας από τους ισχυρότερους ηγέτες οπουδήποτε στον κόσμο. Είναι ο ηγέτης της Τουρκίας», είχε πει ο Τραμπ…. μπερδεύοντας Όρμπαν και Ερντογάν…

 

Η αγάπη ανάμεσα στον Όρμπαν και τον Τραμπ πηγαίνει χρόνια πίσω με τον Τραμπ να δηλώνει ότι ο Όρμπαν « έκανε τρομερή δουλειά» και είναι «σεβαστός σε όλη την Ευρώπη. “

Ο Όρμπαν, εν τω μεταξύ,  είπε σε  μια συνάντηση του Συνασπισμού Πολιτικής Δράσης των Συντηρητικών των ΗΠΑ νωρίτερα φέτος: «Ελάτε πίσω, κύριε Πρόεδρε. Κάντε την Αμερική ξανά μεγάλη και φέρτε μας ειρήνη».

Την περασμένη Δευτέρα, ο Όρμπαν προκάλεσε σάλο αφού συνέκρινε την ένταξη της Ουγγαρίας στην ΕΕ με τη σοβιετική κατοχή της χώρας του, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα, είχε φωτογραφηθεί να σφίγγει τα χέρια με τον Πούτιν, σηματοδοτώντας  την πρώτη φωτογραφημένη χειραψία μεταξύ του Ρώσου προέδρου και ηγέτη της ΕΕ από τότε που η Μόσχα ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Mε πληροφορίες από POLITICO

Ψήφισμα υποστήριξης του Ισραήλ από την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων αμέσως μετά την εκλογή Τζόνσον στην προεδρία του Σώματος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: