Κασσελακιάδας το ανάγνωσμα και με τη ψεκασμένη ακροδεξιά να προελαύνει: Με τα ευρώ και τα δολάρια δεν λύνονται όλα τα προβλήματα και δεν εξαγοράζονται οι πάντες…

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης (Α), συνοδευόμενος από τον υποψήφιο για την Περιφέρεια Αττικής Γιώργο Ιωακειμίδη (Δ) συνομιλεί με πολίτες στο κέντρο της Αθήνας, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Αθήνα

Καζάνι που βράζει η αξιωματική αντιπολίτευση. Η έλευση ως σίφουνα του Στέφανου Κασσελάκη και η άλωση του κόμματος από έναν ξενόφερτο, έχει αφήσει άναυδους πολλούς της παλιάς φρουράς.

Οι διαφωνούντες με τις προτιμήσεις των οπαδών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ απειλούν Θεούς και δαίμονες, και ετοιμάζονται να κινηθούν εναντίον της νέας και ταυτόχρονα αναπάντεχης κατάστασης, στο Συνέδριο του προσεχούς Νοεμβρίου.

Εκτός αν ο νέος Πρόεδρος φροντίσει για την αναβολή του, οπότε τα μαχαίρια θα βγουν από τα θηκάρια λίαν προσεχώς, προκειμένου να θέσουν υπό την εποπτεία τους τον άπειρο, και άσχετο με τα πολιτικά και κομματικά τεκταινόμενα εντός των τειχών.

Η φασαρία των ΜΜΕ γύρω από την εσωκομματική διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, πέρασε σε δεύτερη ή μάλλον εξαφάνισε την δραστηριότητα των υποψηφίων για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μια και οι υποψήφιοι δε κατάφεραν να έχουν καμία δυνατότητα να προβληθούν, ή να προβάλουν οι Δήμαρχοι το έργο τους.

  • Όμως πέρα από τις εκλογές για την Τ.Α., πολύ σύντομα τον προσεχή Μάιο, θα κληθούμε ψηφίσουμε για την εκλογή νέων Ευρωβουλευτών. Σε εθνικό επίπεδο θα μετρηθεί για μια ακόμη φορά η δύναμη των κομμάτων, καθώς και οι απώλειες ή τα κέρδη, κάποιων εξ αυτών.

Στις προσεχείς εκλογές για την Ευρωβουλή προβάλει ο κίνδυνος σημαντικής ανόδου των ακροδεξιών κομμάτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ο λόγος της αντισυστημικής ψήφου, που θα κατευθυνθεί εν πολλοίς στα εθνικιστικά κόμματα, είναι από την μια η ακρίβεια και από την άλλη η νωχελική και ανεπιτυχής αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Σε αυτούς τους δύο πυλώνες θα πατήσουν τα ακροδεξιά κόμματα προκειμένου να αυξήσουν το ακροατήριο τους. Υπολογίζεται ότι στη νέα Ευρωβουλή το 25% των νέων μελών, θα προέρχεται από την ακροδεξιά. Ήδη στην Γερμανία που αντιμετωπίζει ένα πρωτόγνωρο πληθωρισμό, που προσεγγίζει το 5%, με την αύξηση της ανεργίας να καλπάζει, το ακροδεξιό κόμμα εμφανίζεται δεύτερο στις δημοσκοπήσεις με ποσοστό που φτάνει το 22%

Αντίστοιχες καταστάσεις αντιμετωπίζουν Γαλλία, Ισπανία και Αυστρία, ενώ εντός των κυβερνητικών πυλών βρίσκονται ακροδεξιά κόμματα σε Ιταλία, Σουηδία ,Φινλανδία , Ουγγαρία , Πολωνία.

Στην Ελλάδα οι εντός κοινοβουλίου ακροδεξιοί σχηματισμοί, έχουν ξεπεράσει το 10%, και όλα δείχνουν ότι θα αυξήσουν τα ποσοστά τους στις προσεχείς εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Και για να πάμε στις γενεσιουργές αιτίες της ανόδου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο της ακροδεξιάς. Η ακρίβεια δεν είναι φυσικά μόνο Ελληνικό φαινόμενο. Διατρέχει ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο και είναι αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία και της εκτόξευσης των τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Σε αυτό το γεωπολιτικό παιχνίδι η Ε.Ε. αποδείχθηκε ο αδύναμος παίκτης, μια και άφησε την Ουάσινγκτον να στριμώξει την Ρωσία, ως μη όφειλε, με την είσοδο όμορων χωρών προς αυτήν στο ΝΑΤΟ, με αποτέλεσμα να βρεθεί η Μόσχα προ τετελεσμένων. Ο Πούτιν υποστηρίζει ότι παραβιάστηκαν συμφωνίες. που έγιναν όταν διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση.

Η επίθεση στην Ουκρανία ήταν αποτέλεσμα της μέσω ΝΑΤΟ επιχείρησης εξάπλωσης των ΗΠΑ στην Ανατολική Ευρώπη. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είχε σαν αποτέλεσμα να καταρρεύσει η αλυσίδα τροφοδοσίας της παγκόσμιας αγοράς σιτηρών, καλαμποκιού και λιπασμάτων και ταυτόχρονα να στερηθεί η Ευρώπη την φθηνή ρωσική αγορά των υδρογονανθράκων.

Στα αλλεπάλληλα μεταναστευτικά κύματα από Ασία και Αφρική η Ευρώπη βρέθηκε ανήμπορη να τα αντιμετωπίσει. Κάποιες χώρες όπως το Ιράκ και η Λιβύη αποσταθεροποιήθηκαν με την αμερικανό ευρωπαϊκή παρέμβαση, με το αφελές αιτιολογικό να ξεμπερδέψουμε με τους τυράννους.

Όμως επειδή ενός κακού μύρια έπονται, αποδείχθηκε ότι η θεαματική πτώση, τόσο του Σαντάμ Χουσεΐν όσο και του Μουαμάρ Καντάφι άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου, μια και οι επίγονοι επέφεραν χάος στις δύο αυτές χώρες.

Κάτι ανάλογο συνέβη και στη Συρία. Αντί να διώξουν τον Άσαντ έστειλαν πρόσφυγες πολλά εκατομμύρια σε Τουρκία και Ευρώπη.

  • Τα γεωπολιτικά παιχνίδια Ευρωπαίων , Κίνας , Τουρκίας και Ρωσίας στις χώρες της κεντρώας Αφρικής δημιούργησαν στρατιές απελπισμένων, που αναζητούν την τύχη του στην Ευρώπη.

Αποτέλεσμα αυτή την ρευστή οικονομική κατάσταση, το μεταναστευτικό και ευρύτερα θέματα ασφάλειας, έφεραν την Ευρώπη σε πολλαπλά αδιέξοδα, που έσπευσε να εκμεταλλευτεί η ακροδεξιά, μια και κεντροδεξιές και σοσιαλιστικές κυβερνήσεις, δεν κατάφεραν να δώσουν λύσεις, που να ικανοποιούν τους πολίτες.

Το που πάει η Ευρώπη, εν μέσω αυτών των γιγαντιαίων προβλημάτων ουδείς γνωρίζει. Το μόνο που είναι βέβαιο, είναι ότι με τα ευρώ και τα δολάρια δεν λύνονται όλα τα προβλήματα και δεν εξαγοράζονται οι πάντες…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Η καταραμένη δεύτερη θητεία και το πάθημα του Κωνσταντίνου Καραμανλή: Ο μοναχικός καβαλάρης εξ Αμερικής απειλεί με …”επανάσταση”,

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: