“Είμαι Εβραίος” δήλωσε με υπερηφάνεια ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και στην Άγκυρα έγινε “σεισμός”: Όμως, κάτι άλλο φταίει στους ισλαμιστές Ερντογάν και Τσελίκ…

FILE PHOΤΟ: Ο Ισλαμιστής Πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan




Σχόλιο DEFENCE POINT

Μπορεί να είναι απίστευτο, αλλά όχι ασυνήθιστο το απύθμενο θράσος που επιδεικνύουν κάθε λογής Τούρκοι αξιωματούχοι, οι οποίοι σπεύδουν να απηχήσουν τις απόψεις που εκφράζει ο σύγχρονος “Τούρκος πατερούλης”, ο φιλοδοξών να αντικαταστήσει τον Ατατούρκ από τη θέση του “πατέρα του έθνους”, Μουσταφά Κεμάλ, ο επονομαζόμενος Ατατούρκ…

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές και ιδιαίτερα γραφικές φιγούρες, είναι ο εκπρόσωπος του ισλαμιστικού AKP, Ομέρ Τσελίκ, που προσπάθησε για άλλη μια φορά να “ψηλώσει” την καταφανώς συμπλεγματική και ετερόφωτη προσωπικότητά του, επιτιθέμενος στον Ισραηλινό πρωθυπουργός και τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών!

Ο φαιδρός αυτός τύπος που προέρχεται μάλιστα από ένα κόμμα θρησκευτικού προσανατολισμού με ξεκάθαρες εξτρεμιστικές βλέψεις, όπως άλλωστε έχει αποδειχθεί στην πορεία του στην ηγεσία της Τουρκίας, εμφανίστηκε να αντιδρά… διότι άκουσον-άκουσον, στο τραπέζι μπήκε το “Εβραίος” που δεν αποτελεί εθνικό προσδιορισμό, αλλά θρησκεία!

  • Λες και το Παλαιστίνιος προσδιορίζει εθνότητα και όχι γεωγραφικό προσδιορισμό! Ή, λες και ο ηγέτης του οποίου τυγχάνει γνωστός παρατρεχάμενος, δεν έχει την ισλαμική θρησκεία στην ατζέντα του, ως βασικό βραχίονα προώθησης του εθνικιστικού γεωπολιτικού του οράματος!

Προσπαθώντας με πιο γελοίο τρόπο και από αυτόν του Ερντογάν να συγκαλύψει την ανησυχία του για την παρουσία ομάδας μάχης αεροπλανοφόρου (USS Gerald R. Ford / CVN 78) που πιθανώς θα συμπληρωθεί από άλλη μία, σε περίπτωση σοβαρής εκτροπής της κατάστασης και απόπειρας γεωγραφικής επέκτασης του πολέμου, κατηγόρησε τους Αμερικανούς ότι… οδηγούν τον κόσμο στον Μεσαίωνα, επειδή δήλωσε τη θρησκευτική του ταυτότητα! Όχι οι βαρβαρότητες που διαπράττονται από Ισλαμιστές, των Τούρκων συμπεριλαμβανομένων απέναντι στους Κούρδους.

Προφανώς ξεχνά τις φωτογραφίες με Τούρκους στρατιώτες που έχουν στα χέρια κομμένα κεφάλια Κούρδων μαχητών. Και πολλές άλλες με παρόμοια ανδραγαθήματα, ή βίντεο – τεκμήρια της αγριότητας που τους χαρακτηρίζει…

Αυτοί είναι όμως τρομοκράτες, ενώ οι της Χαμάς μαχητές της ελευθερίας… Αυτοί δεν πολεμούν για τα 30 εκατομμύρια και πλέον του κουρδικού λαού που δεν απέκτησε ποτέ πατρίδα, όμως οι άλλοι της Χαμάς αγωνίζονται για την επιστροφή -και καλά- στα σύνορα του 1967, αποκρύπτοντας ότι η πραγματική τους -διακηρυγμένη- θέση, είναι “η αντικατάσταση του εβραϊκού με παλαιστινιακό κράτος”!

Με πολύ απλά λόγια δηλαδή, αυτό που ενοχλεί τον κύριο Τσελίκ και τους ομοίους του, είναι το φρένο που βάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην αυθαιρεσία των Τούρκων, που κάθε τόσο εκτοξεύουν απειλές εναντίον δικαίων και αδίκων, ότι… θα τους επισκεφθούν αιφνιδιαστικά κάποιο βράδυ.Είναι όμως μάθημα που πρέπει επιτέλους να καταλάβει το “βαθύ κράτος” της Ουάσινγκτον και επιτέλους να αποδεσμευτεί από τη γελοία, πλέον, ψευδαίσθηση της “αναντικατάστατης συμμάχου Τουρκίας”.

  • Έλεος πια, κυρίες και κύριοι…

Γι’ αυτό έσκουζαν οι Τούρκοι λοιπόν όταν οι Αμερικανοί κατέρριψαν, με συνοπτικές διαδικασίες, ένα οπλισμένο μη επανδρωμένο αερόχημα ANKA-S, όταν πλησίασε επικίνδυνα σε θέσεις που βρίσκονταν αμερικανικές δυνάμεις, μαζί με τους Κούρδους της Συρίας. Αυτούς που έχυσαν πολύ αίμα για να εξαφανίσουν το αιμοσταγές Ισλαμικό Κράτος που στήριζε ο Ερντογάν και ο σημερινός του υπουργός Εξωτερικών, όταν ήταν επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ.

Ο κύριος Ομέρ Τσελίκ λοιπόν, επιτέθηκε στον Άντονι Μπλίνκεν για τη δήλωσή του ότι είναι Εβραίος, κατά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. Διότι αυτό το θεώρησε… μήνυμα πολέμου!

“Το μήνυμα που πρέπει να σταλεί τώρα είναι μήνυμα ειρήνης… Τι θα κάνουν, τι κερδίζουν με την αποστολή αεροπλανοφόρων; Θα βομβαρδίσει τη Γάζα; Τι θα συμβεί στον κόσμο όταν τα κράτη που διαθέτουν αεροπλανοφόρα ή πολεμικά πλοία θα τα στέλνουν στις χώρες που τις θεωρούν συμμάχους τους ενώ θα βρίσκονται σε μια σύγκρουση με άλλες χώρες; Τότε τι θα συμβεί;

Δεν θα έχει αξία η διπλωματία ή οι διεθνείς οργανισμοί;” διερωτήθηκε ο Τσελίκ, όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο Μανώλης Κωστίδης για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.

Ενοχλήθηκε ο καλοταϊσμένος Τούρκος Ισλαμιστής, ενώ η τουρκική κοινωνία πένεται, διότι ο Άντονι Μπλίνκεν είχε το “θράσος” να αναφέρει, ότι δεν επισκέπτεται το Ισραήλ “μόνο ως ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά και ως ένας Εβραίος’’.

  • Ο Tσελίκ απεκάλεσε τη δήλωση αυτή, ως “επικίνδυνη προσέγγιση“, προσθέτοντας, ότι” δεν υπάρχει μεγαλύτερο λάθος, το να παίρνεις τη θέση της μιας πλευράς ενώ δηλώνεις το θρήσκευμα σου, ενώ θα έπρεπε να λειτουργεί η διπλωματία και να υπάρχει η προοπτική της ειρήνης”.

Όταν δηλαδή τα προηγούμενα χρόνια, ο Ερντογάν παρίστανε τον φυσικό ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και τη χρησιμοποιούσε για τους γεωπολιτικούς του σκοπούς ήταν καλά; Οι Εβραίοι Νετανιάχου και Μπλίνκεν τον πείραξαν;

Όταν ήταν σπόνσορας στο παρασκήνιο στις “αραβικές ανοίξεις”, σε συνεργασία τότε με άλλη μια κυβέρνηση αφελών Δημοκρατικών στις ΗΠΑ (Ομπάμα / Κλίντον), ήταν καλή η χρήση της θρησκείας; Όταν απειλούσε να τινάξει ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή στον αέρα και σε ανατροπή τις αραβικές μοναρχίες, από αγάπη για τη Δημοκρατία το έκανε;

Καλά που βρέθηκε στην Αίγυπτο ο στρατάρχης Σίσι και κατάφερε να ελέγξει την κατάσταση, προτού δούμε την πραγματική διάσταση του Μεσαίωνα, την εφαρμογή ισλαμιστικών πολιτικών και περιπέτειες με… Ημισεληνοφορίες -κατά το Σταυροφορίες- που ονειρεύονταν οι “Αδερφοί Μουσουλμάνοι”.

Ίσως μάλλον, στον Ερντογάν και τον Τσελίκ και στον Ερντογάν δεν τους φταίει στην περισσότερο οποιοδήποτε αεροπλανοφόρο, αλλά το ότι γλύφουν εκεί που έφτυναν και παρακολουθούν τις πάλαι ποτέ “άθεες μοναρχίες” να του αγοράζουνέναντι πινακίου φακής τα “ασημικά” του κράτους του, μπας και διασωθεί αυτό το κορυφαίο παγκόσμιο κέντρο του οργανωμένου εγκλήματος που λέγεται Τουρκία.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Τι θα κάνει τώρα η Ελλάδα; Ό,τι έκανε και με τον πόλεμο στην Ουκρανία; Το τουρκικό αδιέξοδο και γιατί μπορεί να είναι ξανά φαβορί ο αγωγός

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: