Η «Οδύσσεια» της Ολλανδικής συμφωνικής ορχήστρας δρόμου Ricciotti Εnsemble: Περιοδεύουν στην Ελλάδα και συνεγείρουν [videos, photos]

Από την περιοδεία του Ricciotti Εnsemble φωτο ΑΠΕ-ΜΠΕ με παραχώρηση από Ricciotti Εnsemble. Φωτογράφος Wout Nooitgedagt




Η ολλανδική συμφωνική ορχήστρα δρόμου Ricciotti Εnsemble ήρθε στη Θεσσαλονίκη για περιορισμένες δημόσιες εμφανίσεις. Μεταξύ άλλων έπαιξαν στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, στο ΚΕΘΕΑ Προμηθέας, αλλά και σε δημόσιους χώρους, όπως το γλυπτό Ομπρέλες στη Νέα Παραλία και το πάρκο των Ρουμανικών στη Νεάπολη.

Η ορχήστρα αποτελείται από 43 νέους μουσικούς και ο στόχος της είναι να παίζει συμφωνική μουσική σε ασυνήθιστα μέρη (σε σχολεία, σε νοσοκομεία, στο δρόμο) και για ανθρώπους που για οποιοδήποτε λόγο δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν κονσέρτα.

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη τους περιοδεία στην Ελλάδα, την οποία και ονόμασαν «Οδύσσεια». Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη της περιοδείας Δήμητρα Δερνίκου, επισκέπτονται για πρώτη φορά την Ελλάδα και μέχρι σήμερα έχουν κάνει συναυλίες στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών αλλά και την Καλαμπάκα.

«Αυτό που τους έχει κάνει εντύπωση από τις εμφανίσεις τους στην Ελλάδα είναι η αγάπη και η περιέργεια του κόσμου να μάθει πληροφορίες για την Ορχήστρα. Πολύ συχνά τους προσεγγίζουν μετά το τέλος της συναυλίας για να τους μιλήσουν. Υπάρχουν επίσης άνθρωποι, που έρχονται το πρωί σε μια συναυλία και τους ξανασυναντάμε και σε μια άλλη το απόγευμα» τόνισε η κ. Δερνίκου.

 

Σήμερα ξεκινούν οι συναυλίες τους στην Αθήνα, με πρώτη το Γενικό Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Θα εμφανιστούν σε ιδρύματα και σχολεία, αλλά και σε δημόσιους χώρους, όπως η Πλατεία Κοτζιά και η Πλατεία Συντάγματος. Στις 29 Οκτωβρίου, στις 9μμ, θα δώσουν μια μεγάλη συναυλία στον χώρο ΠΛΥΦΑ.

Όλες οι συναυλίες είναι δωρεάν για το κοινό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γ.Χ.
Ελλάδα Αθήνα 

Ο τέλειος Φρόιντ: Ο Άντονι Χόπκινς σε μια ακόμη μεγαλειώδη ερμηνεία ως πατέρας της ψυχανάλυσης στην ταινία «Freud’s Last Session» [official trailer]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: