Η Λευκωσία τάσσεται στο πλευρό του Ισραήλ και του Νετανιάχου: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης καταδικάζει τις επιθέσεις των τρομοκρατών της Χαμάς




Καταδίκασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τις «τρομακτικές τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ από τη Γάζα».

Υπογράμμισε παράλληλα την αλληλεγγύη της Λευκωσίας προς τη γειτονική χώρα, στον απόηχο των επιθέσεων με ρουκέτες που εξαπέλυσε νωρίτερα το Σάββατο η Χαμάς και τη διείσδυση ενόπλων στο Ισραήλ από τη Γάζα.

«Καταδικάζω απερίφραστα τις τρομακτικές τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ από τη Γάζα, που είχαν ως αποτέλεσμα απώλειες αμάχων. Εκφράζω προσωπικά προς όλους τους πληγέντες συναισθήματα βαθιάς συμπάθειας», ανέφερε ο Πρόεδρος σε μήνυμα που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

«Η Κύπρος στέκεται σταθερά αλληλέγγυα στο Ισραήλ και υποστηρίζει το δικαίωμά της στην αυτοάμυνα», κατέληξε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον Ισραηλινό ομόλογό του Έλι Κοέν εκφράζοντας την «απερίφραστη καταδίκη μας για τις σημερινές φρικτές τρομοκρατικές επιθέσεις» όπως έγραψε σε ανάρτησή του στο Χ.

«Οι σκέψεις μας είναι με όλους εκείνους που επηρεάζονται. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με το Ισραήλ» καταλήγει ο ΥΠΕΞ.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Σε καταδίκη των επιθέσεων με ρουκέτες που εξαπολύθηκαν σήμερα εναντίον του Ισραήλ προχώρησε η Λευκωσία.

Με αναρτήσεις στην πλατφόρμα X, τόσο το Υπουργείο Εξωτερικών, όσο και η Πρεσβεία της Κύπρου στο Ισραήλ, καταδικάζουν την επίθεση και κάνουν λόγο για «διείσδυση τρομοκρατών» στο Ισραήλ.

Το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει στην ανάρτησή του ότι καταδικάζει «απόλυτα και πλήρως την φρικτή διείσδυση τρομοκρατών της Χαμάς από τη Γάζα στο Ισραήλ και τις χιλιάδες αδιάκριτες επιθέσεις με ρουκέτες, εναντίον αμάχων».

«Οι σκέψεις μας είναι με όσους έχουν πληγεί», σημειώνει τέλος.

Επίσης, ο επίσημος λογαριασμός της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ισραήλ στην πλατφόρμα X, αναφέρει ότι «η Κύπρος καταδικάζει τη σημερινή βαριά επίθεση με ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ και τη διείσδυση τρομοκρατών στα νότια της χώρας».

«Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πόντιος Πιλάτος ο ισλαμιστής Ερντογάν: Δεν καταδικάζει την επίθεση της Χαμάς, την “τσουβαλιάζει” με το Ισραήλ και καλεί δήθεν σε …αυτοσυγκράτηση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: