Πόντιος Πιλάτος ο ισλαμιστής Ερντογάν: Δεν καταδικάζει την επίθεση της Χαμάς, την “τσουβαλιάζει” με το Ισραήλ και καλεί δήθεν σε …αυτοσυγκράτηση

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν με την ηγεσία της Χαμάς, την οποία η Αμερική χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν δεν καταδικάζει την άνευ προηγουμένου επίθεση των τρομοκρατών της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, όπως έπραξαν οι Αμερικανοί, οι Ευρωπαίοι και άλλες χώρες.

Όπως είναι γνωστό, η τρομοκρατική οργανωση Χαμάς διατηρεί γραφεία στις μεγάλες τουρκικές πόλεις και προστατεύονται οι ηγέτες της με προσωπική εντολή του Τούρκου προέδρου. Ο ηγέτης της Χαμάς φιλοξενείται συχνά στο Προεδρικό Μέγαρο της Τουρκίας.

Αντίθετα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, καταδίκασαν έντονα τη σημερινή φρικτή τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Ισραήλ.

Σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αναφέρει:

  • “Καταδικάζω έντονα τη σημερινή φρικτή τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Ισραήλ, που προκάλεσε μεγάλο αριθμό απωλειών μεταξύ των αμάχων. Στεκόμαστε στο πλευρό του λαού του Ισραήλ και υποστηρίζουμε πλήρως το δικαίωμά του στην αυτοάμυνα”.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, καταδίκασε τις «τρομακτικές τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ από τη Γάζα», υπογραμμίζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη της Λευκωσίας προς τη γειτονική χώρα, στον απόηχο των επιθέσεων με ρουκέτες που εξαπέλυσε νωρίτερα το Σάββατο η Χαμάς και τη διείσδυση ενόπλων στο Ισραήλ από τη Γάζα.

«Καταδικάζω απερίφραστα τις τρομακτικές τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ από τη Γάζα, που είχαν ως αποτέλεσμα απώλειες αμάχων. Εκφράζω προσωπικά προς όλους τους πληγέντες συναισθήματα βαθιάς συμπάθειας», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης σε μήνυμα που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

«Η Κύπρος στέκεται σταθερά αλληλέγγυα στο Ισραήλ και υποστηρίζει το δικαίωμά της στην αυτοάμυνα», κατέληξε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Ο απαράδεκτος Ερντογάν κάλεσε τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν τις εχθρικές ενέργειες που θα μπορούσαν να οξύνουν την κατάσταση.

“Κάνουμε έκκληση για αυτοσυγκράτηση προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Πρέπει να αποφεύγουν τις επιθετικές ενέργειες”, είπε σε συνέδριο του κυβερνώντος κόμματός του ΑΚP στην Άγκυρα.

Από την πλευρά του, ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες καταδίκασε σήμερα στην πλατφόρμα Χ τις επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ.

“Καταδικάζουμε σφόδρα τις πολύ σοβαρές τρομοκρατικές επιθέσεις από τη Γάζα κατά του Ισραήλ. Είμαστε συγκλονισμένοι από αυτή την βία χωρίς διακρίσεις. Η πλήρης αλληλεγγύη μας προς τα θύματα”.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ένας σύμβουλος του ανώτατου πνευματικού ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ συνεχάρη σήμερα τους παλαιστίνιους μαχητές για την μεγαλύτερη επίθεση που εξαπέλυσαν κατά του Ισραήλ εδώ και χρόνια, μετέδωσε η ημιεπίσημη ειδησεογραφική ιστοσελίδα ISNA news.

“Συγχαίρουμε τους παλαιστίνιους μαχητές. Θα σταθούμε δίπλα στους παλαιστίνιους μαχητές μέχρι την απελευθέρωση της Παλαιστίνης και της Ιερουσαλήμ”, δήλωσε.

  • Βίντεο της Χαμάς δείχνουν Ισραηλινούς αιχμαλώτους να μεταφέρονται στην Γάζα

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς εξαπέλυσε σήμερα τη μεγαλύτερη επίθεση κατά του Ισραήλ εδώ και χρόνια σκοτώνοντας τουλάχιστον 20 ανθρώπους, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση με ενόπλους να διασχίζουν τα σύνορα και ομοβροντία ρουκετών να εκτοξεύεται από τη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με το ισραηλινό υπουργείο Υγείας, περίπου 545 Ισραηλινοί τραυματίστηκαν από την επίθεση της Χαμάς.

Η ισραηλινή υπηρεσία πρώτων βοηθειών κάνει λόγο για 22 νεκρούς Ισραηλινούς επισημαίνοντας ότι ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί.

Στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Χαμάς ανήρτησε βίντεο που σύμφωνα με την ίδια δείχνουν ισραηλινούς αιχμαλώτους να μεταφέρονται στην Γάζα.

Το ισραηλινό δίκτυο Reshet 13 TV News μετέδωσε ότι ένοπλοι κρατούν αιχμαλώτους στην πόλη Οφάκιμ και ότι πέντε ένοπλοι παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στην πόλη Σντερότ και σπίτια πυρπολήθηκαν.

Τα μέσα ενημέρωσης της Χαμάς μετέδωσαν βίντεο που δείχνουν, όπως υποστηρίζουν, πτώματα ισραηλινών στρατιωτών να μεταφέρονται από τους μαχητές της οργάνωσης στη Γάζα και παλαιστίνιους ενόπλους μέσα σε σπίτια Ισραηλινών και άλλους να περιφέρονται σε μια ισραηλινή πόλη μέσα σε τζιπ.

Το Reuters δεν ήταν άμεσα σε θέση να διακριβώσει τη γνησιότητα του βίντεο.

Πηγή ασφαλείας είπε ότι ο ισραηλινός στρατός είναι ενήμερος για τις πληροφορίες περί αιχμαλώτων, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Στη Γάζα οι πολίτες έσπευσαν να προμηθευτούν τα απαραίτητα είδη αναμένοντας ότι η σύγκρουση θα διαρκέσει ημέρες, ενώ κάποιοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και έσπευσαν στα καταφύγια.

Ο στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς Μοχάμεντ Ντέιφ ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησης στα μέσα ενημέρωσης της Χαμάς κάνοντας έκκληση προς τους απανταχού Παλαιστίνιους να πολεμήσουν.

“Αυτή είναι η ημέρα της μεγαλύτερης μάχης για τον τερματισμό της τελευταίας κατοχής επί της γης”, είπε προσθέτοντας ότι εκτοξεύτηκαν 5.000 ρουκέτες.

Η τελευταία αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα στο Ισραήλ και στην Χαμάς ήταν ο πόλεμος των δέκα ημερών το 2021.

Πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters και AFP
Άγκυρα, Turkey – Τεχεράνη, Iran – Ιερουσαλήμ, Israel – Αθήνα, Greece

Ο Νετανιάχου κήρυξε τον πόλεμο στους τρομοκράτες της Χαμάς: Ο Ισραηλινός Στρατός διεξάγει χερσαίες μάχες, μαζική επιστράτευση εφέδρων – Τουλάχιστον 22 νεκροί…[videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: